НАЧАЛО Други

Тим Дрейпър инвестира $1 милион в блокчейн проект за съдебната система

24.02.2020 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тим Дрейпър инвестира $1 милион в блокчейн проект за съдебната система

Инвеститорът милиардер Тим Дрейпър е инвестирал милион долара в Aragon, блокчейн стартъп, целящ да улесни създаването и управлението на DAO, и да създаде първата дигитална юрисдикция.

Aragon иска да децентрализира властта чрез създаване на базирана на блокчейн съдебна система за уреждане на спорове между членовете на общността.

Правната система може да бъде следващата обществена институция, изправена пред елиминирането на нужда от посредник чрез блокчейн технологията. Блокчейн стартъпът Aragon е най-новата крипто компания, която получи инвестиция от легендарния Тим Дрейпър.

Aragon е блокчейн за създаване и управление на децентрализирани автономни организации (DAO). Той също така установява първата дигитална юрисдикция на съда за уреждане на всички спорове, които могат да възникнат при работа в свят на децентрализирани организации.

Aragon позволява на участници от цял свят да си взаимодействат чрез децентрализирани организации и да работят за постигане на обща цел, да участват в процеса на гласуване и управление и да решават спорове по подобен начин, по който правят съдебните системи в момента.

Тим Дрейпър е привърженик на Биткойн и блокчейн технологиите, той направи няколко прогнози за флагманската криптовалута, които бяха дълго време горещи теми за дискусия. Дрейпър също закупи значително количество Биткойн от аукцион на правителството на САЩ на конфискациите от ‘даркнет’ уебсайта на Silk Road.

Дигиталната съдебна система на Aragon вече е на живо в блокчейна. Участниците могат да гласуват или да действат като съдебни заседатели за уреждане на спорове, използвайки токена ANT на платформата или DAI, стабилната монета на Maker DAO. Тъй като целта на Aragon е по-идеалистична от много блокчейн проекти, екипът публикува манифест, описващ тяхната визия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Печалбите на Amazon надминаха очакванията на Уолстрийт

Amazon разкри печалбите си за първото тримесечие във вторник, надминавайки прогнозите на Уолстрийт, основно водени от стабилния растеж в своите облачни и рекламни сегменти.

02.05.2024 5:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на акциите на Apple от Уолстрийт анализатор

В скорошен анализ Уолстрийт анализаторът Тони Саконаги сподели прозрения за Apple, преминавайки от препоръка за задържане към препоръка за покупка преди тримесечния отчет за приходите на компанията.

02.05.2024 3:30 1 мин. четене

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше Чанпен Джао, някога главен изпълнителен директор на Binance.

02.05.2024 3:00 2 мин. четене

Икономиката на Тайван в подем и AI може да е причината

През първите месеци на 2024 г. икономическият пейзаж на Тайван отбеляза забележително съживяване, с поразителен темп на растеж от 6.51%, отбелязвайки най-значителния му подем от три години.

02.05.2024 2:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.