Home

5 причини защо Биткойн най-вероятно ще достигне нови рекорди

11.02.2020 12:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 причини защо Биткойн най-вероятно ще достигне нови рекорди

Биткойн изглежда е набрал инерция за 2020 г. Може ли това да е годината, в която да 'избухнем' до нови максимуми? Според тенденциите изглежда все по-вероятно.

2020 г. може би е годината на Биткойн. Много анализатори твърдят, че основите на пазара и техническите индикатори са в основата на силно представяне на водещата криптовалута. Ето няколко фактора, които в крайна сметка могат да създадат перфектнaта буря за възхода на Биткойн.

1. Очевидното: Халвинга на Биткойн

Преди да се насочим към другите възможни катализатори за възхода на Биткойн през 2020 г., нека поговорим за това ,което е пред очите ни : халвинга. Да, това е годината, в която Биткойн най-накрая ще стане два пъти по-оскъден.

Халвинг събитието ще се проведе през май и исторически е предшествано от поскъпване. Въпреки това, повечето предишни халвинги са отбелязвали по-значителни печалби след самото събитие. Това показва, че Биткойн ще приключи тази година особено силно.

Халвингът остава събитието с най-големи очаквания за бичи пазьар за Биткойн тази година, но не е единственото.

2. Глобалният дълг достига рекордни нива

Дълговете в световен мащаб избухнаха през последните две десетилетия, а миналата година те разбиха всички предишни рекорди. До края на 2019 г., глобалният дълг се изчислява на около $250 трилиона, воден от САЩ и Китай. Такива неустойчиви нива показват дълбоки проблеми с днешната фиатна система. Тя ефективно няма граници.

Нашата система за бягство от дългове обаче също говори и за това накъде се насочва Биткойн. Като дефлационна валута, тя не може да се поддаде на употребите и злоупотребите с фиат и тенденцията на фиатните валути към финансиране на дълга. Колкото по-дълбоко навлизаме в тази дупка, толкова по-ясно става бъдещето на Биткойн.

3. Паричните забрани ще станат по-чести

Част от привлекателността на Биткойн е, че е гъбична валута. В икономиката гъбимостта е свойство на стока, чиито отделни единици по същество са взаимозаменяеми и всяка от нейните части е неразличима от друга част.

Често наричан „дигитални пари“, Биткойн ни предоставя децентрализирана алтернатива. С последните ограничения, поставени върху паричните транзакции, можем да видим значителен преход към BTC и други криптовалути.

Един от най-ярките примери е Ливан, където извънредното положение е довело до ограничения при тегленето на пари в брой. В това, което всъщност е форма на контрол, правителствата в световен мащаб стават все по-подозрителни към паричните средства като цяло – и от своя страна се стремят да контролират частните портфейли.

Както бе съобщено наскоро, банковите операции в Ливан са поглед към бъдещето, което можем да избегнем чрез Биткойн.

4. Банките продължават да злоупотребяват с властта си

През изминалата година се наблюдава значително увеличение на сумата на парите, които централните банки изпомпват в икономиката, за да я поддържат ‘жива’. Само през януари Федералният резерв на Ню Йорк е инжектирал $57,7 милиарда на 4-ти януари и още $55,3 милиарда на 24-ти януари. Това е над $100 милиарда за по-малко от месец за „спокойни пазари“.

Това обаче избледнява в сравнение с неотдавнашната Китайска народна банка. В отговор на тревогите покрай коронавируса, банката отпечата около 1,2 трилиона юана ($173,8 милиарда), за да облекчи икономическите неволи. Това е повече от цялата пазарна капитализация на Биткойн.

Несъвършените политики на централното банкиране са още една причина, поради която случаят на Биткойн вече е по-очевиден от всякога и представата за бъдещето му през 2020 г. става все по-ясна.

5. Дъното на Биткойн се основава на исторически тенденции

В исторически план Биткойн е намерил дъното си около третата година на всеки четиригодишен цикъл на халвинга. През първия 4-годишен цикъл в историята на актива той нарасна с около 13 378%. Вторият цикъл отбеляза ръст от 12 160%. Въпросът е докъде ще стигне Биткойн този цикъл?

По този начин историческият прецедент е важен фактор при определянето на набралата се възходяща инерция. Ако миналото е някаква индикация за това какво да очаквате, изглежда, че мечата зима на 2018/19 г. скоро няма да е нищо друго освен лош спомен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Усъвършенствана метрика за Биткойн сигнализира за предстоящи пазарни тенденции

Неотдавашно проучване на анализатори въвежда усъвършенстван подход за оценка на активната реализирана цена на Биткойн, като предлага по-точна оценка на разходната база на активните участници на пазара.

25.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Китайските инвеститори могат да подпомогнат пазарния възход на Биткойн

На фона на икономическите трудности в Китай инвеститорите все по-често се обръщат към BTC и други криптовалути като сигурни убежища.

25.09.2024 21:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Трансфер от Mt. Gox предизвика опасения за спад на цената

Mt. Gox прехвърли значително количество BTC, което породи спекулации за предстоящи плащания към клиентите.

25.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Майкъл Сейлър подкрепи бичата прогноза на BlackRock за Биткойн

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy и известен привърженик на Биткойн, наскоро изрази подкрепата си за изявлението на ръководителя на отдела за дигитални активи на BlackRock Роби Митчник.

25.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.