Home

Биткойн продължава да се доказва като глобален хедж

07.02.2020 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава да се доказва като глобален хедж

Антъни Помплиано, съосновател на компанията за управление на цифрови активи Morgan Creek Digital, заяви, че все повече се убеждава в стойността на Биткойн като глобален хедж.

Мисля, че винаги е бил част от дискусията”, каза Помплиано в интервю от 30-ти януари (Cointelegraph) относно представата му за BTC като традиционен пазарен хедж през годините.

Експертът изрази нарастваща увереност в тази концепция за флагманската криптовалута като глобален хедж, тъй като подкрепящите доказателства стават все повече и повече. 

Колкото повече данни получавате, толкова повече можете да повярвате в нещо”, добави той.

През изминалите години Помплиано многократно е отбелязвал, че Биткойн е некорелиран актив – което означава, че не е задължително активът да се увеличава и спада с останалата част от традиционния пазар. Съоснователят на Morgan Creek изрази това настроение пред CNBC по време на интервю от август 2019 г., когато BTC се повиши в период на икономическа несигурност.

Със съзряването на крипто пазара, промените в него и свързаните с него тенденции също се променят. Помплиано обаче не е променил позицията си за Биткойн като некорелиран актив. 

Не мисля, че мнението ми изобщо се е променило”, коментира Помплиано, добавяйки:

“Най-важното нещо за Биткойн като глобален хедж, е фактът, че той е некорелиран актив – което означава, че когато акциите се увеличават или намаляват, Биткойн няма връзка с тези движения.”

Като посочи май 2019 г., Помплиано спомена, че цената на BTC дори се е движила в обратна посока на индекса S&P 500, както и златото, на фона на търговските войни и други нестабилни пазари в световен мащаб. Помплиано нарече това отрицателна корелация за Биткойн.

Когато погледнете тази корелация, това става наистина важно като този вид глобален хедж срещу нестабилността”, обясни той.


“Това е начин за инвеститорите да диверсифицират богатството си и да добавят слой защита, която не могат да получат другаде.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Още един Биткойн портфейл от ерата на Сатоши се раздвижи

Според Arkham Intelligence, платформа за блокчейн анализи, адрес от зората на Биткойн е направил трансфер и след дълъг период на застой.

15.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Германска инвестиционна компания планира да разшири Биткойн портфолиото си

Германска публично търгувана инвестиционна компания ще набере до €30 милиона (около $32.8 милиона) чрез емитиране на обезпечени облигации от скандинавския регион.

15.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Откритият интерес достига връх – какво означава това?

Според пазарни експерти претегленият процент на финансиране с открит интерес (OI) на Биткойн се е покачил до най-високата си точка през последните месеци, което предполага потенциален краткосрочен и средносрочен възходящ тренд.

15.10.2024 6:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Има ли Доналд Тръмп нещо общо с доброто представяне на Биткойн?

С наближаването на президентските избори в САЩ през 2024 г. се появява забележима корелация между цената на Биткойн (BTC) и нарастващите шансове за потенциална победа на Доналд Тръмп.

14.10.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.