Home

Биткойн може да претърпи огромен подем според този модел

03.02.2020 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да претърпи огромен подем според този модел

Коефициентът запас / поток (STF) - количеството държана стока, разделено на произведената годишна сума, успя да прогнозира точно движението на цената на Биткойн през последното десетилетие.

Той беше предложен от анализатора на криптовалути PlanB (@ 100trillionUSD), който наскоро съобщи, че цената на BTC е надхвърлила стойността, предвидена от STF модела, развитие, което може да предсказва бичи движения в следващите седмици.

Коефициентът STF може да се разглежда като мярка за броя на годините, при текущия темп на производство, необходим за постигане на текущите запаси. 

Моделът също така предвижда Биткойн да достигне пазарна капитализация от около 1 трилион долара след халвинга тази година. Това e развитие, което предполага цена на BTC от $ 55,000 след май.

Моделът изисква активът да е “оскъден” – което означава, че има видимо и отчетливо предлагане, както и известно максималнo предлагане. Коефициентът STF важи и за други активи като златото и среброто.

Съществува статистически значима връзка между запасите и потока и пазарната стойност”, споделя PlanB в статия, обясняваща съотношението.

“Вероятността връзката между запасите и потока и пазарната стойност да бъде причинена от случайността е близка до нулата.”

Изследователят на криптовалути – Уили Уу – описа графиката на STF с прости думи като “обратен инфлационен процент”. По време на скорошно предаване на живо той посочи как Биткойн ще трябва да достигне безкрайна стойност, като инфлацията достигне нула в графиката с главата надолу, което чупи модела. 

Той спомена още, че STF моделът зависи до голяма степен от предлагането, докато движението на цените обикновено включва както предлагането, така и търсенето. Тъй като търсенето е сравнително стабилно през годините, прогнозите за цените, чрез наблюдение на промените в предлагането, са били излкючително точни.

Моделът STF прогнозира, че BTC ще достигне 10 милиона долара до 2029 г., ако продължи да се движи така както през последното десетилетие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Германска инвестиционна компания планира да разшири Биткойн портфолиото си

Германска публично търгувана инвестиционна компания ще набере до €30 милиона (около $32.8 милиона) чрез емитиране на обезпечени облигации от скандинавския регион.

15.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Откритият интерес достига връх – какво означава това?

Според пазарни експерти претегленият процент на финансиране с открит интерес (OI) на Биткойн се е покачил до най-високата си точка през последните месеци, което предполага потенциален краткосрочен и средносрочен възходящ тренд.

15.10.2024 6:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Има ли Доналд Тръмп нещо общо с доброто представяне на Биткойн?

С наближаването на президентските избори в САЩ през 2024 г. се появява забележима корелация между цената на Биткойн (BTC) и нарастващите шансове за потенциална победа на Доналд Тръмп.

14.10.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Неща, които трябва да знаем след като Биткойн отново проби над $65,000

Цената на Биткойн (BTC) отново се повиши до $65,000 в понеделник следобяд, достигайки нов месечен връх.

14.10.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.