Home

Европейските Биткойн търговци предпочитат BitMEX

16.12.2019 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейските Биткойн търговци предпочитат BitMEX

През изминалия месец европейското работно време стана изключително активно за търговия с Биткойн фючърси на BitMEX.

Търговията на BitMEX от страна на европейците

Нови данни показват, че европейските търговци на Биткойн станаха активни през изминалия месец, като съставляваха по-голямата част от обемите на постоянния договор на BitMEX – XBT/USD.

Активността все още е сравнително по-ниска в сравнение с пиковите периоди на търговия. Но Европа се открои като една от най-горещите криптовалути през последната година. По-благоприятните банкови услуги, както и нарастващото богатство и технологичният сектор, засилиха европейския интерес към търговията с криптовалути.

През 2019 г. на сцената се появиха нов тип спекулативни купувачи. BitMEX остава един от най-активните пазари за Биткойн, което добавя към разпространението на фючърсите за откриване на цените на BTC.

Самото евро има 1,45% дял oт Биткойн търговията на спот пазарите, тъй като позициите в щатски долари все още се разглеждат като водеща двойка.

ЕС все още ограничава Биткойн и крипто компании

Но Европа не е напълно достъпна за всички, що се отнася до използването на Биткойн и криптовалути. Вече са въведени строги наредби за KYC (опознай своя клиент) и в следващите месеци може да се наложи дори по-строг мониторинг. Това доведе до затварянето на BottlePay, криптовалутна услуга за разплащане, поради силно рестриктивното законодателство за борба с прането на пари.

Компаниите, базирани в Европа, ще бъдат принудени да прилагат новия стандарт за регламентиране на прането на пари от 10 януари 2020 г., който ще натовари по-малките компании. Дори LocalBitcoins са повишили изискванията си, за да спазва финландската си регистрация и законите на ЕС.

В същото време, търговията с BitMEX все още е достъпна за международните търговци. Борсите за ‘крипто-към-крипто‘ обмен също не включваха американските търговци поради строги правила, но засега успяват да обслужват европейските акаунти. Все пак крипто пространството се колебае и е възможно някои компании да не оцелеят.

Трудно е да се прецени какво предизвика европейския интерес към фючърсната търговия на BTC. Анкетите разкриват, че крипто трейдърите все още са малък клас инвеститори от ЕС и използването на пари далеч надминава интереса към финтех или крипто активи.

В същото време, новият председател на Европейската централна банка, Кристин Лагард, се изказа в полза на приемането на подход за издаване на дигитална валута. Лагард, бивш ръководител на МВФ, заяви, че ЕЦБ трябва да „остане пред кривата“, като създаде стабилна монета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.