Home

Професори от Йейл се застъпват за Биткойн

16.12.2019 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Професори от Йейл се застъпват за Биткойн

Анализаторите отдавна посочват липсата на доверие в Биткойн като основен фактор, възпиращ растежа му.

Но това изглежда се променя, тъй като изтъкнати преподаватели по икономика в основен университет в бръшляновата лига сега се застъпват за флагманската криптовалута.

Всички инвеститори, твърдят те, е редно да добавят Биткойн и някои от основните алткойни към техните инвестиционни портфейли.

 

За да подкрепят тази идея, преподавателите подчертават фактори, включително липсата на връзка с основните пазари, и потенциал за масивна безпрецедентна възвръщаемост.

 

Биткойн и повечето основни криптовалути са забелязали значително увеличение във времето след съответното им създаване, но цялата волатилност, наблюдавана при BTC, не е положителна, тъй като пазарните ѝ цикли се състоят от големи ралита, които са последвани от големи отстъпвания.

 

Въпреки тези цикли, цената на BTC и агрегираната крипто-пазарна капитализация продължава да нараства на макро времеви рамки, а икономистите настояват, че инвеститорите е редно да разпределят някои криптовалути в своите портфейли в очакване на макро тенденцията да продължи.

 

В неотдавнашна статия от професорите по икономика в Йейл – Юкун Лю и Алех Цивински – озаглавен “Рискове и възвръщаемост на криптовалутата”, те отбелязват, че ценовото действие, преживяно от зараждащия се клас активи, е изцяло уникално в сравнение с другите пазари, което го прави ценно допълнение към разнообразно портфолио.

 

Установяваме, че баланса на риск и възвръщаемост на криптовалутите е различна от този на акциите, валутите и благородните метали. Криптовалутите нямат излагане на най-често срещаните фондови пазари и макроикономически фактори”, отбелязват те, като по-късно уточняват, че BTC трябва да “заема 6% от всяко портфолио”.

 

Икономистите също така смятат, че криптовалутите могат да направят повече за портфейлите на инвеститорите, отколкото просто хеджиране срещу нестабилността на по-традиционните пазари, тъй като те отбелязват, че прогнозата за бъдещата стойност на Биткойн и други цифрови активи може да бъде много силна. 

 

Става ясно, че пазарите биха могли да видят значителни печалби, ако успеят да запазят инерцията си и да продължат да задържат вниманието на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Оптимизмът за октомври намалява, тъй като пазарните затруднения продължават

В световен мащаб предвидените мерки за стимулиране в Китай не оправдаха очакванията, разочаровайки инвеститорите и допринасяйки за спада на Биткойн. Неотдавнашната липса на конкретни планове от страна на Националната комисия за развитие и реформи (NDRC) допринесе за безпокойството на пазара, което съвпадна със значителен спад на индекса Hang Seng.

13.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Неактивен от 12 години Биткойн кит достигна над 994,000% печалба

Няколко спящи oт десетилетие BTC портфейла, наскоро демонстрираха неочаквана активност, което доведе до огромни печалби за собствениците им.

13.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Майкъл Сейлър разкри амбициозния план за бъдещето на MicroStrategy

В неотдавнашно интервю с анализаторите на Bernstein съоснователят и изпълнителен председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър сподели малко повече информация за амбициозния план на компанията.

12.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Трейдърът Кевин Свенсън разкри новата си прогноза за цената на Биткойн (BTC)

Крипто анализаторът и трейдър Кевин Свенсън сподели вижданията си за текущото състояние на Биткойн (BTC), тъй като той излиза от бичия модел на обръщане на тренда.

12.10.2024 17:05 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.