Home

Заловиха поредният ICO измамник

14.12.2019 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заловиха поредният ICO измамник

Eран Еял, изпълнителен директор на Shopin, се призна за виновен вчера по обвинения в провеждане на нерегистрирано предлагане на ценни книжа чрез ICO, което събра над $42 милиона.

SEC съобщи за обвинения срещу Еял в прессъобщение в сряда. Еран Еял, двоен гражданин на Южна Африка и Израел, пребиваващ в Ню Йорк, бе планирал да изгради маркетингова система, базирана на блокчейн, която да насочена към данните за покупките на потребителите при няколко търговци на дребно.

Според SEC, Еял никога не е изграждал платформата и е присвоил тези средства за лична употреба вместо това – включително $500,000 за наем, шопинг и използване на услуги за запознанства. Еял многократно е лъгал инвеститорите за големи партньорства с търговци на дребно и членство в проекта на неназован високопоставен предприемач.

Марк П. Бергер, директор на регионалното бюро на SEC в Ню Йорк, заяви:

 

Инвеститорите на дребно, обмислящи инвестиция в дигитални активи, които отговарят на определението за ценна книга, трябва да получат същите истински разкрития, както при всяко традиционно предлагане на ценни книжа.

 

Обвиняемият се призна за виновен за измама с ценни книжа, свързана Shopin. Освен това, Eял е бил обвинен и в две измами схеми при две от предишните му дружества – Springleap, Inc. и Passo Sync, Inc.

 

Според сделката, израелецът трябва да плати реституция в размер на $125,000 и $475 000 за инвеститорите на Springleap. Той също трябва да предаде $450 000, взети от инвеститори в Shoping и му е забранено да събира капитал или да служи като служител, в какъвто и да е бизнес в Ню Йорк в продължение на три години.

 

SEC иска постоянна забрана за Еял да действа като служител или директор във което и да е публично дружество или да участва в бъдещи продажби на монети.

 

„Кабинетът ми няма да позволи на престъпниците с бели яки да се измъкнат с техните схеми за измама на невинни жертви, независимо колко са сложни“, заяви генералният прокурор Летиша Джеймс. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съоснователят нa FTX официално влезе в затвора

Бившият изпълнителен директор и съосновател на FTX Райън Саламе вече излежава присъдата си от 90 месеца лишаване от свобода на 11 октомври 2024 г. в затвора Cumberland, както бе потвърдено от регистрите на Бюрото по затворите.

13.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Обвинен в управление на крипто измама избяга от домашен арест

Според CNBC Хорст Джиха, германски гражданин, който е бил под домашен арест, след като е бил обвинен в управление на схема за измама с криптовалута на стойност $150 милиона, е изчезнал.

12.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Основателят на Binance отправи предупреждение за нова крипто измама

Основателят на Binance Чанпен “CZ” Джао предупреди за нарастващата заплаха от AI генериранитe фалшиви видеоклипове, които се разпространяват онлайн.

12.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

18 месеца затвор грози участничка в пране на пари чрез Биткойн

Хедър Морган, известна и като рапърката “Razzlekhan“, е изправена пред присъда от 18 месеца затвор, тъй като американските прокурори повдигат обвинения, свързани с участието ѝ в прането на 120,000 BTC.

11.10.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.