НАЧАЛО Други

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

11.12.2019 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

Производителят на обувки ‘Nike’ току-що получи патент за токенизиране на обувки на Етериум блокчейна.

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои обувки. 

 

Хората могат да “отключат” тези токени, като закупуват физически обувки, които са свързани с уникални идентификационни номера на собственика.

Освен че представлява дигитална обувка, токенът може да записва и информация за генотипа на т.нар. цифрова обувка, включително специфични атрибути, цветове, стилове, фонове.

 

Предполага се, че патентът може да позволи на потребителите да упражняват по-голям контрол върху дизайна на обувките си. Например приложението подчертава, че собствениците могат да зададат ограничения за това колко копия от техните собствени обувки могат да бъдат клонирани и произведени. 

 

Съществуват и “функции на сурогатството“, за да се предостави на другите право да смесват дизайни на обувки и “функции за родителство / детегледачка”, за да могат трети лица да се грижат за обувките.

 

В допълнение, “правата за разплод за цифрова обувка могат да бъдат регулирани от едно или повече производствени ограничения в реалния свят; правата на собственост за всяко следващо поколение на цифрова обувка могат да бъдат обвързани с оригиналната обувка в реалния свят (например, изцяло или частично; като процент от генотипния принос и т.н.) чрез ключ за криптиране към първоначално свързания виртуален продукт “, се посочва в патента.

 

Не е изненадващо, че Nike се стреми да токенизира обувките. В Китай, където фирмата видя 22% тримесечен скок на приходите през септември, обувките с ограничено издание, произведени от големи марки, набират популярност. 

По-рано тази година китайският новинарски сайт ‘Xinhua.net’ съобщи, че платформите за търговия с кецове втора употреба набират сцепление в Китай, където хората могат да купуват обувки с ограничено издание и да препродават, за да приберат разликата. “Модните обувки вече са придобили черти на акции и фючърси”, пише в съобщението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарда заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.