НАЧАЛО Други

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

11.12.2019 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

“Voice”, платформата за социални медии, представена за първи път от създателя на EOS Block.One през юни, обяви, че ще стартира бета на Деня на Влюбените 14-ти февруари 2020 г.

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.

Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността.

Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в бета теста, като също така признава, че инициативата все още е затруднена от регулаторна несигурност и работи с регулаторите, за да гарантира закономерност.

Какво е Voice?

Платформата също така планира да “върне стойността” обратно към потребителите под формата на токени. Като цяло, фирмата се представя като социална платформа, която има за цел да реши проблемите на своите вече активни конкуренти, като търгове на данни и манипулативни скрити алгоритми.

Voice твърди, че инициативата ще се опита да разреши несъответствието на интересите, засягащи настоящите платформи:

“Вярваме, че Voice е социална платформа, както реално трябва да бъде – където това, което е добро за платформата, също е добро за вас.”

Проблемът с настоящите социални медии

В публикацията се обяснява и мотивацията за развитието на проекта и се цитира обяснение на главния технически директор на Block.One – Дан Лаример, който беше издадено преди около половин година пред публика във Вашингтон. Авторът на публикацията обобщи казаното по следния начин:

“Социалните медии са дефектни. Създадени да използват нас, нашите данни, внимание и да трупат над трилион долара, докато ние се борим да се предпазим от последствията от това, че вниманието ни се продава на анонимни страни, а нашата лична информация се търгува на открития пазар.”

По време на събитието Лаример обясни също, че подобно несъответствие на интересите на платформите и тези на потребителите увеличава излагането на обществеността към профилиране на данни, кражба на идентичност, кибертормоз и убедителна дезинформация.

Според него произведената пропаганда, насочена към манипулиране на общественото мнение, която процъфтява в платформите на социалните медии, прави по-трудно от всякога да разберем какво е реално.

Блокчейн често се предлага като решение за нарастващото разпространение на невярна информация. Освен това блокчейн и децентрализацията отдавна се предлагат като решения на много от въпросите относно плагиатство на настоящите платформи за социални медии.

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }

Един от последните примери беше разкрит през октомври, когато докладите предполагат, че професор от Йейл и ветеран Goldman Sachs планират нов конкурент на Facebook, базиран на блокчейн, през 2020 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин се обяви против използването на хардуерни портфейли

В скорошно изявление съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази резерви относно разчитането на хардуерни портфейли за защита на криптовалути.

02.05.2024 10:00 1 мин. четене

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

02.05.2024 8:30 2 мин. четене

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от декември предходната година насам постоянно достига нови исторически върхове.

02.05.2024 7:30 2 мин. четене

БРИКС: САЩ ограничава дигиталните активи, за да спаси долара

Тъй като страните от БРИКС напредват с плановете си да въведат своя собствена стабилна монета, САЩ реагират, като предлагат законодателство, насочено към запазване на господството на долара.

02.05.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.