Home

Биткойн се задържа над $ 7,500 – с бича нагласа ли са институционалните инвеститори?

07.12.2019 17:03 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се задържа над $ 7,500 – с бича нагласа ли са институционалните инвеститори?

Цената на криптовалутата успя да задържи дъното на $ 6,500 и оттогава започна да създава подкрепа на $ 7,000, което й помогна да достигне и задържи над $ 7,500, където се намира по времето на писане на статията.

Според Twitter потребителя ‘Unfolded’, институциите са започнали отново да са с бича нагласа за Биткойн

Той отбеляза, че според последния доклад, институционалните търговци са преминали от отрицателна нетна позиция от – 1,200 BTC до -550 BTC през последните няколко седмици, което означава, че те отново започват да вярват във възходящия импулс на Биткойн.


В същото време, когато институционалните търговци с къси позиции в Биткойн (чрез фючърсите на CME) започнаха да отстъпват, данните показват, че търговците, използващи Bakkt, са започнали да натрупват Биткойн чрез фючърсите на борсата. Това е открит интерес от 5,82 милиона долара – над сто процента повече от само преди месец-два. 


Разбира се, има купувач и продавач от всяка страна на търговията, въпреки че някои от бранша казаха, че откритият интерес е продукт на институционалното търсене на водещата криптовалута.

Някои известни анализатори очакват Биткойн да направи рали, като по този начин ще потвърди институционалната тенденция за намаляване на късите позиции. Майк Макглоун от Bloomberg наскоро издаде доклад, в който твърди, че криптовалутата има положителни перспективи, за “2020 г. и следващото десетилетие” поради редица фактори. 


Според Макглоун, флагманската криптовалута в близко бъдеще може да се върне в петцифрения диапазон, което би било приятна изненада за много инвеститори в индустрията, които започнаха да мислят, че Биткойн е в нова крипто-зима.


Първо, той обърна внимание на факта, че ако златото направи рали, Биткойн би трябвало да направи същото. Докато скъпоценният метал в момента върви надолу, достигайки своя пик лятото в разгара на търговските войни, макро картината може да започне да благоприятства златото.

И второ, Макглоун заяви, че за криптовалутата се изгражда перфектна буря от гледна точка на нейните “основни предпоставки”. 


Биткойн печели състезанието за осиновяване сред криптовалутите и става все по-оскъдно, което благоприятства повишаването на цените”, пише анализаторът на Bloomberg.


Том Лий от Fundstrat каза на CNBC миналата седмица, че ще има три фактора, които дават добър шанс на BTC за печалби: силният растеж на акциите в САЩ, предстоящото халвинг събитие и силна позиция от Китай, който сега е про-блокчейн и потенциално про-дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ETF-ите на BlackRock привличат $158 милиона на фона на крипто възхода

Борсово търгуваните фондове (ETF) на BlackRock за Биткойн и Етериум отбелязаха значителен ръст, привличайки нетни входящи потоци от около $158 милиона във вторник, след като крипто пазарът се възстанови, изтласквайки цената на Биткойн над $64,000.

25.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн в затишие пред буря. Задава ли се нов исторически връх?

Популярният анализатор PlanB прогнозира значителен пробив за Биткойн (BTC), като предполага, че скоро той може да имитира експлозивното ценово действие, наблюдавано през 2020 г.

25.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Stefanov

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн може да се подготвя за голям пробив поради няколко фактора

Биткойн (BTC) може да е готов за значителен пробив през следващите седмици, задвижван главно от техническите показатели на ценовата графика и неотдавнашните икономически стимули от Китай.

24.09.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.