Home

Биткойн е ‘цялa монетарна система’, сравнимa с Интернет през 1988 година

07.12.2019 21:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е ‘цялa монетарна система’, сравнимa с Интернет през 1988 година

Това е нещо повече от технология. Повече от финансов инструмент или потребителско приложение. Биткойн е цяла парична система, според Лукас Нузи, директор на технологичните изследвания в базираната в Ню Йорк Digital Asset Research.

В нова блог публикация, озаглавена „A Look at Innovation in Bitcoin’s Technology Stack“, Нузи обяснява защо най-популярната криптовалута в света продължава да е силна, въпреки противоречията, нарушителите и неравномерните ценови действия : мрежата е динамична и се разширява.

В основата си, Биткойн изисква „минимизиране на егото“ и модулен подход към иновациите, подчертавайки високомерието и политиката, докато узрява в технологично напреднала парична система.

Нузи каза:

Биткойн, в своята цялост, е постоянно развиващ се набор от протоколи. Модулният подход към иновациите, описан тук, е важен, тъй като той играе ключова роля за минимизиране на политицизма в еволюцията на Биткойн и защитава основните му парични свойства. Припомнете си тази статия следващия път, когато някой твърди, че Биткойн е статична технология.

Той добавя:

Както често се посочва, модулният подход на Биткойн към иновациите е аналогичен на развитието на пакета от протоколи в Интернет, при който слоеве от различни протоколи се специализират в конкретни функции. Имейлите се обработваха от SMTP, файлове от FTP, уеб страници от HTTP, адресиране на потребителя чрез IP и маршрутизиране на пакети от TCP. С течение на годините всеки от тези протоколи се разви, за да осигури пълното изживяване, което имате в този момент.

Широкият обхват на проекти и решения на Биткойн привлече стабилна група от независими разработчици по целия свят, което прави мисията на BTC за устойчивост на цензура трудна да се отрече или премахне, като програмистите се опитват да решат всичко – от проблеми с поверителността, мащабируемост, скорост до масово приемане.

Нузи сподели в Twitter:

Когато наближаваме ново десетилетие на социални тревоги, геополитическо напрежение и ненормална парична политика, можете да сте сигурни, че Биткойн все още ще бъде тук. Няма начин да върнете духчето обратнo в бутилката.

Биткойн трябваше да умре многократно през това десетилетие … това не се случи. Неговите силови структури бяха тествани отново и отново. И все пак – тук сме. Кой би си помислил, че безлидерна система, която преобразува електричеството в пари, ще продължи да съществува толкова дълго?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.