Home

Нов крипто вирус е заразил близо 80,000 компютри

28.11.2019 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов крипто вирус е заразил близо 80,000 компютри

Изследователският екип на Microsoft Defender ATP споделя информация за нов вид злонамерен софтуер за кражба на криптовалута, който е заразил близо 80 000 компютъра.

На 26-и ноември анализаторите за сигурност на Microsoft разкриха, че зловредният софтуер, наречен Dexphot, вече е заразил близо 80 000 устройства от октомври 2018 г., достигайки своя връх през месец юни тази година.

Съобщава се, че злонамереният код отвлича легитимните системни процеси, за да прикрие своята активност, като крайната цел е да стартира криптовалутен копач на заразеното устройство. Когато заразените потребители се опитват да премахнат малуера, услугите за наблюдение и планираните задачи ще предизвикат повторно заразяване. Докладът гласи:

Dexphot не е от типа атака, който генерира масово медийно внимание; по-скоро това е една от безброй кампании за злонамерен софтуер, които са активни в даден момент. Целта му е много често срещана в кръговете на киберпрестъпниците – да инсталира копач на монети, който безшумно краде компютърни ресурси и генерира приходи за нападателите.

Зловредният софтуер Dexphot е подобен в много отношения с наскоро открития злонамерен код в аудио файлове на WAV. Този тип вирусна кампания позволява на хакерите да разположат CPU копачките в устройството на жертвата, като откраднат ресурси за обработка и генерират хиляди долари на месец от добив на криптовалута.

Тези видове малуер са все по-популярни сред хакерите, тъй като осигуряват финансова изгода, докато работят на заден план без знанието на потребителя – атака, обикновено наричана криптоджакинг.

Зловредният софтуер краде Биткойн от потребителите на тъмната мрежа.

През октомври големият доставчик на антивирусен софтуер ESET откри троянизиран браузър Tor, предназначен да краде Биткойн (BTC) от купувачите в тъмната мрежа. Фалшивият браузър Tor беше насочен към потребителите в Русия, където от 2017 г., той краде криптовалути, като разменя въведените крипто адреси на купувачите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвинен в управление на крипто измама избяга от домашен арест

Според CNBC Хорст Джиха, германски гражданин, който е бил под домашен арест, след като е бил обвинен в управление на схема за измама с криптовалута на стойност $150 милиона, е изчезнал.

12.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Основателят на Binance отправи предупреждение за нова крипто измама

Основателят на Binance Чанпен “CZ” Джао предупреди за нарастващата заплаха от AI генериранитe фалшиви видеоклипове, които се разпространяват онлайн.

12.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

18 месеца затвор грози участничка в пране на пари чрез Биткойн

Хедър Морган, известна и като рапърката “Razzlekhan“, е изправена пред присъда от 18 месеца затвор, тъй като американските прокурори повдигат обвинения, свързани с участието ѝ в прането на 120,000 BTC.

11.10.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто кит загуби $35 милиона след като хакер източи средствата му

Анализаторите по сигурността съобщават за атака, в резултат на която крипто кит е загубил 15,079 Few Wrapped Duo ETH (fwDETH) на стойност приблизително $35 милиона.

11.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.