Home

Биткойн на стойност $13 милиона е предполагаемо загубен от Reddit потребител

27.11.2019 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн на стойност $13 милиона е предполагаемо загубен от Reddit потребител

Твърди се, че инвеститор в Биткойн (BTC) е загубил достъп до средства на стойност над $12,9 милиона, след като не е записал паролата за портфейла си.

В това следствие, което може да се превърне в последния навременен урок за по-широката потребителска база на Биткойн, Reddit потребителят u/lumanubrecon твърди, че към 26-и ноември салдото му/ѝ от 1800 BTC е извън обсег.

Неволи в следствие на незаписани пароли

Потребителят споменава, че първоначално монетите са били съхранявани в така наречения „мозъчен портфейл“ през 2016 г. При опит за въвеждане на сийд фразата, портфейла така и не се отключва.

Мозъчният портфейл е форма на Биткойн портфейл, която обикновено не включва физически или цифров запис на неговата парола. Вместо това, потребителите създават парола, която е лесна за запомняне, но трудна за пробиване. Пример е обикновено изречение, което замества стандартните букви със символи, наподобяващи тези букви.

„Освен запаметяването на фраза, реших да я запиша и в книга. И сега, когато въвеждам фразата, тя не генерира адреса, на който изпратих 1800 BTC“, обясни потребителя.

Факт или не – сигурността на портфейла е от съществено значение

Анализът на тези твърдения поражда въпроси. Според данни от мониторинговия ресурс Bitinfocharts, само два портфейла с първоначален баланс от около 1800 BTC се появиха през 2016 г. И двата видяха множество последващи входящи транзакции, докато 1000 BTC ($7,16 милиона) напуснаха един от тях през 2017 г.

Впоследствие, модератор на Reddit определи публикацията като „вероятно фалшива“. BashCo, модераторът на раздел Биткойн на платформата, се обърна към тези мозъчни портфейли като средство за съхранение на криптоваутата:

Защо се нарича мозъчен портфейл, когато някой с действителен мозък никога не би направил нещо толкова глупаво? Историята е толкова тъпа, предполагам, даже не е и истинска.

Независимо от автентичността на това оплакване, обаче, необходимостта от това да се защитят частните ключове за крипто балансите през 2019 г., продължава да привлича вниманието на хората.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Познат анализатор разкри какво ще предизвика следващия бичи цикъл

Популярен количествен анализатор, познат като “PlanB” предполага, че големите крипто инвеститори, или китовете, понастоящем се въздържат от предприемане на значителни ходове, тъй като очакват резултата от ключово предстоящо събитие.

06.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Застрашен ли е Биткойн (BTC) от спад при сегашната цена?

Инерцията на цената на Биткойн се забави този уикенд, след възстановяването ѝ в петък, 4 октомври.

06.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Нова актуализация на Bitcoin core подобрява сигурността – всичко, което трябва да знаете

Почти шест месеца след пускането на Bitcoin Core 27.0 екипът за разработване на Биткойн пусна нова версия – Bitcoin Core 28.0.

06.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Институционалният интерес на Биткойн продължава да нараства

Институционалното търсене на Биткойн се увеличава, като американските спот BTC ETF-и вече притежават 4.6% от общото предлагане на стойност приблизително $58 милиарда.

06.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.