Home

Биткойн се позиционира за още загуби – докъде ще продължи спада?

26.11.2019 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се позиционира за още загуби – докъде ще продължи спада?

Биткойн остана в устойчив низходящ тренд през последните няколко седмици, което натисна криптовалутата до ключовото ниво на подкрепа в краткосрочен план.

Пробив под тази цена може да създаде допълнителни обстоятелства за значителни загуби.

 

Интересното е, че един изтъкнат крипто анализатор сега отбелязва, че скорошните действия на Биткойн са поразително подобни на тези, наблюдавани по време на мечия пазар през 2014-2015 г.

Това може да означава, че ще видим значително по-големи загуби през следващите седмици и месеци, преди да се установи дългосрочно дъно.

 

Към момента на писане на статията, Биткойн се търгува с над 5 процента нагоре, при текущата си цена от 7,188 долара, което бележи значително удължаване на мечия импулс, който се разпали, когато цената не успя да се стабилизира над 10,000 долара в края на октомври.

 

През последните няколко дни, Биткойн намери подкрепа в горния регион на 6,000 долара, но остава неясно дали това ниво ще се задържи, тъй като е вероятно BTC да го тества отново в следващите часове и дни.

 

TradeX0”, популярен анализатор в Twitter, обясни в неотдавнашна публикация, че според него BTC е позициониран за движение към 5,000 долара в краткосрочен план, където е следващото му основно ниво на подкрепа. Той отбеляза следното, говорейки за графиката, показана по-долу:

 

$ BTC – Седмични прогнози: минали са 7 седмици и нивото от $ 5,000, изглежда ще бъде достигнато, както и предположих. Търсите всякакви значителни суинг шортове между $ 7,000 и $ 7,500…


 

Още гориво за мечия пазар, е възможността понастоящем криптовалутата да прави ценови действия, поразително сходни с тези, наблюдавани по време на мечия пазар от 2014 г., което може да означава, че предстоящите загуби ще бъдат значителни.

 

TraderX0 също разгледа тази възможност, казвайки на своите последователи, че съществуват ясни прилики между текущото ценово действие на криптовалутата и това, наблюдавано преди няколко години.

 

$ BTC – Да, вероятно не беше нищо… Не се притеснявайте за това”, саркастично отбеляза той, сравнявайки ценовото действие на криптовалутата за двата периода.


 

Ако Биткойн продължи да пада по-ниско в краткосрочен план, има голяма вероятност той да се сблъска с по-нататъшен натиск от продавачите през следващите месеци, преди да установи дългосрочно дъно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Познат анализатор разкри какво ще предизвика следващия бичи цикъл

Популярен количествен анализатор, познат като “PlanB” предполага, че големите крипто инвеститори, или китовете, понастоящем се въздържат от предприемане на значителни ходове, тъй като очакват резултата от ключово предстоящо събитие.

06.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Застрашен ли е Биткойн (BTC) от спад при сегашната цена?

Инерцията на цената на Биткойн се забави този уикенд, след възстановяването ѝ в петък, 4 октомври.

06.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Нова актуализация на Bitcoin core подобрява сигурността – всичко, което трябва да знаете

Почти шест месеца след пускането на Bitcoin Core 27.0 екипът за разработване на Биткойн пусна нова версия – Bitcoin Core 28.0.

06.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Институционалният интерес на Биткойн продължава да нараства

Институционалното търсене на Биткойн се увеличава, като американските спот BTC ETF-и вече притежават 4.6% от общото предлагане на стойност приблизително $58 милиарда.

06.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.