Home

Университетът на Тръмп ще предлага курс по криптовалути

25.11.2019 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Университетът на Тръмп ще предлага курс по криптовалути

Докато президентът Тръмп демонстрира неоодбрението си към Биткойн със своите анти-крипто забележки, неговата алма матер се присъединява към други уважавани университети, предлагайки часове, в които се изучава революционната технология.

Уортън, бизнес училището на Университета в Пенсилвания и най-старото колективно бизнес училище в света, предлага първия си организиран студентски курс по криптовалутна технология.

Седемседмичната поредица, озаглавена “Управление на разривните промени: криптовалути“, изследва най-новата история на технологията и свързаните с нея бизнеси, които използват Биткойн и други криптовалути за прехвърляне на пари и стойност, препроектиране на платежни канали и бизнес транзакции, и преосмисляне на паричните системи.

Курсът обещава високопоставени гост-лектори на ротационна структура тип професор / практикуващ, които да съчетаят теорията с инструкциите на лидерите в индустрията. Според описанието на програмата, инструкторите имат три основни цели.

-Да осигурят на студентите рамка за анализ на текущите теми в бизнеса, като свърват различни аспекти на академичните среди с бизнес практиката.
-Да помогнат на студентите да контекстуализират криптовалутите в по-голяма академична и практическа рамка.
-Да дадат възможност на студентите да се учат от експертите в бранша и да вземат тези уроци с тях в своя академичен и професионален живот.

В края на курса студентите ще трябва да предадат курсова работа  от 2,000 думи, написана от групи по 4-5 участници. Те могат да избират от различни теми.

Примерите за теми, които могат да се включват, но не се ограничават до:

“Сривът на крипто борсата Mt. Gox през 2011 г.”
“Технологични / иновационни компании, използващи криптовалути (Ripple, Coinbase, Circle)”
“Разследвания на централната банка за издадени от правителството дигитални валути (Швеция, Уругвай)”
“Анализ на закони и разпоредби, отнасящи се до криптовалутите”

Катрин Девор, една от 60-те ученички, коментира програмата:

Бих препоръчал този курс, особено на всеки, който се интересува от навлизането в платежната индустрия или всеки, който се интересува от блокчейн. Чувствам сякаш много от това, което искаме да видим по отношение на курсовете, се отразява в това, което смятаме, че работодателите искат, както и накъде ще тръгнат нашите кариери, и какви са нашите интереси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн: Програмист търси £495 милиона заради изгубен хард диск

Джеймс Хауелс води съдебна битка за обезщетение в размер на £495 милиона ($647 милиона), след като градският съвет на Нюпорт блокира иска му за разкопаване на сметище.

12.10.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Grayscale разширява гамата си от инвестиционни крипто продукти

От Grayscale обявиха, че обмислят да пуснат на борсата няколко нови актива като самостоятелни инвестиционни продукти или като част от предложения за различни активи.

12.10.2024 21:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Полицията в САЩ разследва разпространението на фалшиви сто доларови банкноти

Полицията в Клеър, Мичиган, разследва поредица от инциденти с фалшиви банкноти от $100, след като в клон на Isabella Bank са открити поне пет фалшиви банкноти.

12.10.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Управителят на иранската централна банка коментира новата платежна система

Според управителя на иранската централна банка Мохамадреза Фарзин Русия е предложила нова система за трансгранични плащания за страните от БРИКС.

12.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.