НАЧАЛО Други

Над 200 немски банки обявиха подкрепата си за дигитално евро

04.11.2019 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 200 немски банки обявиха подкрепата си за дигитално евро

Асоциация от над 200 частни немски банки поиска издаването на дигитално евро.

Според документ, публикуван на 30-ти октомври, Асоциацията на немските банки, лобистка група за повече от 200 частни банки, призовава за издаването на „програмируемо дигитално евро“.

Групата очерта въздействието от криптовалутата на Facebook, привличайки по-голямо регулаторно внимание, като сега създателите на политики проучват финансовата система в дигиталната епоха. 

Преди всичко политиците признаха, че тази инициатива поставя въпроса как ще изглежда глобалната парична система в дигиталната ера и кой ще я оформи в бъдеще.

 

Асоциацията твърди, че валутите трябва да останат с държавна подкрепа, за да се избегне “хаос и нестабилност”.

 

Няма съмнение, че отговорността за паричната система лежи и ще продължава да лежи на суверенните национални държави. Следователно всяка валута, предоставена от банки или от други частни компании трябва да се вписва в определена от държавата система. Всичко друго в крайна сметка би довело до хаос и нестабилност.

 

Лобистката група обаче призова за издаването на цифрово евро и за създаването на общоевропейска платформа за плащания, която да приведе финансовите системи в дигиталната ера.

 

Според документа, немските частни банки признават „големия потенциал” на дигиталните пари и са готови да изиграят своята роля, за да помогнат на законодателите и регулаторите да създадат необходимите основи за „дигитална иновация“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.