НАЧАЛО Биткойн

Скокът на Биткойн спрямо златото може да е по вина на китовете

30.10.2019 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Скокът на Биткойн спрямо златото може да е по вина на китовете

Крипто скептикът, Питър Шиф, твърди, че инвеститорите на дребно биват притиснати от тактиката на китовете на крипто пазарите.

В Twitter публикация, споделена на 29-ти октомври, Шиф – който е привърженик на златото, заяви:

Биткойн HODL-ърите няма да продават, тъй като смятат, че ще забогатеят, когато флагманската криптовалута “достигне до луната”. Биткойн китовете забогатяват като продават сега, за да реализират печалби в кеш преди да има срив на пазара.

Коментарите на Шиф идват след седмица на ослепителни пазарни печалби за най-голямата криптовалута, като Биткойн (BTC) регистрира най-високата си печалба в рамките на деня – 42% – от 2011 г.

Срещу златото, BTC се повиши с над 30% на 26-ти октомври, преди Шиф да направи коментарите си. Потребителите в Twitter отвърнаха, че моделът едва ли е уникален за класовете на дигитални активи.

На 29-ти октомври, златото значително се понижи до едноседмично дъно, сред бурни настроения на инвеститорите на по-широките пазари, с много надежди за търговска сделка между САЩ и Китай.

Намаляването на лихвения процент от страна на Федералния резерв може да се окаже в полза на благородния метал, като по-ниските лихви намаляват възможните разходи за притежателите.

Запас от стойност за дигиталната ера

Както се съобщава, Шиф е с консистентна меча нагласа в Биткойн прогнозите си.

Нарастващото разпознаване на BTC като “актив-убежище” допринесе за неговата стойност като “дигитално злато“ и криптовалутата по-често се корелира с физическото злато, в няколко точки през последните пазарни цикли.

Коментаторите на индустрията посочват политиките на централните банки като “ракетно гориво“, което ще изстреля ценовите показатели на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн инвеститор плати космическа такса за една транзакция

Скорошна Биткойн транзакция привелче вниманието на крипто общността поради значителната такса, която е платена за нея.

05.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.