Home

3 добри причини да сте с бича нагласа за Биткойн

26.10.2019 11:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 добри причини да сте с бича нагласа за Биткойн

Следващото ниво на подкрепа за Биткойн от $7 200, вероятно ще бъде подложено на 'стрес тест' в следващите дни, тъй като активът изпитва затруднения в диапазона от $7500, след значителния спад в сряда.

Цената се срина с близо $500 долара за броени минути, което не даде време на инвеститорите да реагират.

На фона на мечите настроения, проникващи в момента на пазара, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital и Биткойн ентусиаста – Майк Новограц – се появи в Squawk Box на CNBC в четвъртък, с обичайното си чувство за оптимизъм.

По време на разговора, обхващащ широк спектър от въпроси, Новограц също накратко говори за три фактора, които биха могли да бъдат бичи за дългосрочното състояние на Биткойн и неговите алтернативи.

Крипто инвеститорите на дребно се нуждаят от надеждна платформа като Fidelity

Новограц коментира това, как регулиран Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) вероятно ще допринесе за чара на Биткойн като инвестиционно средство. Той посочи, че поне така реагира пазарът при въвеждането на първия ETF за злато.

Въпреки това, при упоритата съпротива на SEC срещу опитите на редица компании, нито едно предложение за Биткойн ETF не успя да премине през контрола на регулаторния орган. Това накара мнозина в общността да стигнат до заключението, че Биткойн ETF е по същество загубена кауза, докато Джей Клейтън продължава да ръководи SEC.

Изпълнителният директор на Galaxy Digital отбеляза също, че докато по-младите поколения обикновено са тези с по-силен афинитет към децентрализираната цифрова икономика, те все още не са най-богатия слой на обществото. Според него това е перфектен случай за надеждни платформи като Fidelity да улеснят масите да инвестират в криптовалути.

“Най-позитивното нещо, което би могло да се случи сега, е” каза директора на Fidelity, Аби Джонсън, като продължи:

Всичките ми 26 милиона потребители вече да могат да купуват BTC на нашата платформа. Но това все още не се е случило.

Заслужава да се отбележи тук, че макар и да са първите, които се заемат с криптовалутното пространство, дигиталните активи на Fidelity и дистрибуционните услуги все още са достъпни само за институционални инвеститори.

Libra на Facebook и TON на Telegram са добри новини за Биткойн

На въпроса, дали Libra на Facebook представлява някаква заплаха за Биткойн, Новограц отрече да съществува такава възможност, тъй като двете имат съвсем различни случаи на използване.

Той добави, че Libra имат повече прилики с фиксираната към юана национална криптовалута, която Китай планира да въведе в обозримото бъдеще. Единствената основна разлика е – Libra ще бъдат фиксирани към щатския долар, или по-скоро към кошница с различни национални валути, без юана.

Според Новограц, Libra по същество е платежна система, и е трябвало да бъде представена като такава. Грешка от страна на Facebook беше представянето на стабилна монета като алтернативна валута, намекна той, позовавайки се на широкоразпространеното безпокойство за Libra, която в очите на много представлява заплаха за глобалния финансов ред.

Самопровъзгласилият се “Биткойн бик” завърши своят коментар с думите, че Libra или китайската национална криптовалута, ще добавят стойност към Биткойн, вместо да му навредят. Това е така, защото той вярва, че докато Libra e начин на разплащане като щатския долар, Биткойн може да бъде сравнен със злато.

Изпълнителният директор на Galaxy Digital преди това заяви, че е развълнуван от отворената мрежа на Telegram (TON), като има предвид вече съществуващата масивна потребителска база на компанията от 280 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум опции за над $1.5 милиарда изтичат днес: Какво трябва да следим?

Тази седмица Биткойн Етериум преживяват ключов период за търговията с опции.

11.10.2024 15:25 2мин. четене Alexander Zdravkov

Питър Бранд сподели страшна прогноза за цената на Биткойн

Известният търговец на суровини Питър Бранд предизвика доста различни настроения сред криптовалутната общност.

11.10.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Още една държава иска да приеме Биткойн за законно платежно средство

В рамките на новаторска инициатива, насочена към преобразуване на икономиката, кандидат за президент представи идеята Биткойн да стане официална валута на страната, за да се пребори с инфлацията и корупцията.

11.10.2024 12:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

2 ключови фактора, които сигнализират за ранен бичи пазар на Биткойн и алткойните

Известен крипто анализатор предполага, че дигиталните активи навлизат в “ранната фаза” на бичия пазар.

11.10.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.