Home

Как една компания ще токенизира портфолио от имоти на стойност $1 милиард

24.10.2019 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как една компания ще токенизира портфолио от имоти на стойност $1 милиард

Според проптех компанията Liquefy, ще бъде токенизиран награден луксозен хотел, разположен в елитния лондонски квартал Мейфеър.

Доставчикът на технологии ще позволи на хората да купуват токенизирани ценни книжа, подкрепени от имота.

Според прессъобщението на компанията, забележителният хотел се намира в преустроена историческа сграда с гледка към Хайд Парк и Мейфеър.

В момента, притежаван от консорциум от семейства в Персийския залив, хотелът е част от по-голямо портфолио за недвижими имоти на стойност $1 милиард, което ще бъде токенизирано. Това позволява частични продажби на заинтересованите инвеститори и дава възможност за прехвърлянето на собствеността да се записва, проследява и търгува на блокчейна.

Адриан Лай, главен изпълнителен директор на Liquefy, каза:

С напредването на блокчейн технологиите наблюдаваме ускоряване на интереса към цифровите ценни книжа от сектора на недвижими имоти. Размерите на сделките са нараснали експоненциално през последната година.

Сигурни сме, че има огромен потенциал технологиите да позволят нови бизнес модели в екосистемата на недвижимите имоти, които да намалят оперативните разходи и увеличат ликвидността.

Спарш Сингал, анализатор на блокчейн от фирмата, обяснява, че токенизацията ще достигне до редица индустрии, позволяващи на хората да притежават няколко квадратни метра от апартамент в Хонконг или дял от колекционерска състезателна кола на Формула 1.

„Когато всички тези активи станат токенизирани, те могат да бъдат разбити на по-малки дялове. С други думи, те могат да бъдат частично притежавани от множество страни. Активът се токенизира с помощта на секюрити токени. Това е всяка криптовалута, която изплаща дивиденти, печалби от акции или инвестира в проект с очакване на печалба.

Секюрити токените извличат своята стойност от основните активи в реалния свят. Например имот за милион долара може да бъде разделен на 100 секюрити токена, при което всеки от тях представлява 1% дял в имота и бъдещите му парични потоци като наем.”

Платформата позволява на институциите и инвеститорите да дигитализират алтернативни активи, като спортни отбори и редки колекционерски стоки.

Базираната в Хонг Конг компания също така си сътрудничи с Частния офис на Шейх Саид бин Ахмед Ал Мактум и SEED Group. Партньорството е фокусирано върху Дубай и създаването на регулации за цифрови ценни книжа и разработване на проекти в частния сектор, базирани на тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Fidelity Investments се сблъска с пробив в сигурността, засягайки десетки хиляди потребители

В резултат на скорошен пробив в системите на Fidelity Investments са били компрометирани личните данни на над 77,000 клиенти, стана ясно от подадена на 9 октомври жалба до главния прокурор на щата Мейн.

11.10.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

OKX навлиза на дериватния пазар в ОАЕ

OKX, една от най-големите крипто борси в световен мащаб, навлиза ударно в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA).

11.10.2024 16:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Данните за индекса на производствените цени в САЩ предизвикват опасения за Биткойн

Данните за индекса на производствените цени в САЩ показват по-висока от очакваното инфлация, което поражда опасения за нейното въздействие.

11.10.2024 15:50 2мин. четене Kosta Gushterov

Ethena разкри 4-те RWA актива, в които ще инвестира

На 10 октомври Ethena разкри четирите актива, избрани от нейния комитет по риска за разпределяне в резервния фонд, съдържащ активи от реалния свят (RWA).

11.10.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.