НАЧАЛО Крипто Крими

Ново дело срещу AT&T за загуба на $1,8 милиона и крипто сметки

20.10.2019 22:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ново дело срещу AT&T за загуба на $1,8 милиона и крипто сметки

Жителят на Калифорния Сет Шапиро заведе дело срещу гиганта за безжични услуги AT&T, като твърди, че служителите на компанията са помогнали за извършване на SIM-суап, което е довело до кражба на над $1,8 милиона долара общо, включително криптовалути.

В жалбата, подадена на 17-ти октомври, се твърди, че Шапиро e технологичен експерт, автор и помощник професор в “University of Southern California School of Cinematic Arts“. В делото се твърди, че между 16-ти май и 18-ти май, служители на AT&T са дали достъп до мобилния телефон на Шапиро на външни хакери:

“Служителите на AT&T са се сдобили с неоторизиран достъп до безжичния (wireless) акаунт на Шапиро, прегледали са неговата лична информация и са прехвърлили правомощия на телефон, контролиран от хакери, в замяна на пари. […] След това хакерите са използвали достъпа до wireless номера на Шапиро за да използват неговите лични и дигитални финансови сметки, и са откраднали повече от 1,8 милиона.”

Всички сметки са компрометирани

В документа се посочва, че тези действия са позволили на хакерите да получат достъп и до личните сметки на Шапиро на няколко крипто борси:

“Докато трети страни са имали контрол върху безжичния номер на Шапиро, те са използвали този контрол за достъп и промяна на паролите за акаунтите на Шапиро на платформи за обмен на криптовалути, включително KuCoin, Bittrex, Wax, Coinbase, Huobi, Crytopia, LiveCoin, HitBTC, Coss.io, Liqui и Bitfinex.”

Ищецът също така твърди, че притежава история на чатове, в които служителите на AT&T и хакерите са обсъждали как трябва да се насочват откраднатите пари и са се хвалили колко са взели.

Шапиро също така твърди, че не за първи път става жертва на SIM-суап, следователно неговата лична информация и онлайн акаунти вече са били компроментирани в миналото. В жалбата е посочено:

“Повтарящите се неуспехи на AT&T за защита на сметката на г-н Шапиро от неоторизиран достъп са нарушение на федералния закон.”

Той също така твърди, че телекомуникационният гигант е нарушил няколко закона на щата Калифорния, включително Закона за нелоялната конкуренция, Конституционното право за поверителност и Закона за защита на потребителите. И накрая, Шапиро също обвинява AT&T в небрежност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.