НАЧАЛО Регулации

Отхвърлиха дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

11.10.2019 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отхвърлиха дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

Bitwise изрази своята благодарност към SEC за прегледа на предложението за Bitcoin ETF, казвайки, че ще подаде още едно.

<span style="background-color: transpa Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) отхвърли предложението за Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) от Bitwise Asset Management и NYSE Arca, след многократни закъснения.


Bitwise започнаха да обжалват решението още през януари.

В задълбоченото изявление от 112 страници, публикувано в сряда, Комисията заявява, че предложението не отговаря на необходимите изисквания, особено тези свързани с пазарни манипулации и незаконни дейности.

Според решението:

Комисията не одобрява тази предложена промяна на правилата, тъй като NYSE Arca не изпълниха нужното, съгласно Закона за борсите и Правилника на Комисията за практикуване, за да покажат, че предложението им е в съответствие с изискванията на Закона за борсите Раздел 6 (б) (5), като по-точно става въпрос за изискването за правилата на национална борса на ценни книжа да бъдат проектирани така, че да предотвратяват измамни и манипулативни действия и практики.

Мат Хоугън, управляващ директор и глобален ръководител на научните изследвания в компанията, наскоро се появи в CNBC с обнадеждаващо изказване за одобрението.

Според Хоугън:

Ние сме по-близо, отколкото някога сме били до одобрение за Биткойн ETF.

Оттогава Хоугън даде следния отговор на отхвърлянето:

Ние дълбоко оценяваме внимателния преглед на SEC. Подробната обратна връзка, която са предоставили в поръчката, предоставя критичен контекст и ясен път за ETF кандидатите в усилията за добавяне на Биткойн ETF.

Очакваме с нетърпение да продължим продуктивно да се ангажираме със SEC, за да разрешим оставащите си проблеми и възнамеряваме да внесем повторно документи, възможно най-скоро.

В исторически план одобрението на нови продукти търгувани на борса, отварящи нови класове активи, изисква многогодишен регулаторен ангажимент. Важното е постоянният напредък и инвестирането на време от страна на регулаторите, и точно това виждаме тук.

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } a:link { color: #0563c1; text-decoration: underline }

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.