НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш военен бе осъден за продажба на наркотици в замяна на криптовалути

07.10.2019 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш военен бе осъден за продажба на наркотици в замяна на криптовалути

Бивш преводач на военните сили на Съединените щати беше осъден на 30 години затвор за работа с фентанил, което доведе до смъртта на американски пехотинец.

Наркотици платени с криптовалути

Според доклад на Reuters от 3 октомври, бивш иракски преводач от САЩ е осъден на 30 години във федералния затвор за използване на тъмната мрежа за продажба на фентанил.

Алаа Мохамед Алауи се призна за виновен в обвиненията и призна, че е използвал вече несъществуващия онлайн пазар на тъмни мрежи, Alpha Bay, за да продава разнообразни тежки наркотици, като оксикодон примесен с фентанил, приемайки плащания в криптовалути.

През 2017 г., наркотрафикът на Алауи в крайна сметка довежда до смъртта на морски пехотинец, който взема едно от хапчетата на парти. Специален агент Уил Гласпи каза:

„От използването на тъмната мрежа и нелегалното производство на фалшиви хапчета, намазани с фентанил, до продажбата на наркотици, насочени към студенти в колежа, Алауи оперираше без никакви скрупули.“

Продажба на криптовалути и нелегални наркотици

По-рано бе съобщено, че според доклада на Ciphertrace за борбата с прането на пари, почти всички наркотици, продавани в тъмната мрежа, се купуват с криптовалути. Този нелегален онлайн пазар осигурява среда, която е привлекателна, доходоносна и в по-голямата си част сигурна за незаконни наркотрафиканти.

Професор Талис Путнинс, съавтор на доклад на университета по технологии в Сидни за криптовалутите и незаконните наркотици, каза следното:

„Криптовалутите са променили фундаментално начина, по който се купуват и продават незаконни наркотици.Те прехвърлят голяма част от дейността на физическия пазар към онлайн пространството.

Онлайн търговията с наркотици се нуждаеше от две основни неща, за да може да потръгне. Единият е анонимна комуникационна платформа, която беше предоставена от тъмната мрежа и подкрепена от TOR (анонимен комуникационен протокол).

И втората важна част беше анонимен или частен начин за извършване на дигитални плащания, който беше трудно да се проследи от властите. Това е ролята на криптовалутите. Така те са неразделна част от онлайн търговията с наркотици.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.