Home

Директорът на Twitter търси дизайнер, който да промени визията на Биткойн

06.10.2019 14:46 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Twitter търси дизайнер, който да промени визията на Биткойн

Джак Дорси, главен изпълнителен директор както на Twitter, така и на платежния процесор Square, търси дизайнер, който да помогне за обновяване на имиджа на Биткойн и за формирането на това как популярната криптовалута ще бъде интегрирана в мейнстрийма.

Биткойн като децентрализирано образувание няма централна база, няма главен изпълнителен директор и маркетингов екип. Имайки това предвид, впечатляващо е как неговото име, бранд и употреба са се разпространили по целия свят въз основа единствено на неговата форма и функция.

Реклама, публикувана в Medium страницата на Square, призовава „дизайнер, който да помогне за формирането на бъдещето на начина, по който биткойн ще бъде въведен в мейнстрийм“. Тя беше написана от Робърт Андерсън, основател-дизайнер на Square и Cash App.

Изпълнителният директор на Twitter от известно време е откровен фен на криптовалутите като Биткойн.

Обявата за работа е интересна, тъй като изглежда, че Square е водеща при промяна на облика на финансовата система с отворен код. По-нататък в обявата се гласи: „Това е шанс да се съсредоточите върху създаването на дългосрочната визия за дизайн на Биткойн.“

Някои може да намерят идеята на Square да променят визията на Биткойн и да използват традиционните дизайнерски и маркетингови начини за самонадеяна. Вероятно обаче основата за това възобновяване на образа на най-старата криптовалута е добра.

Много, ако не цялото развитие и напредък на Биткойн е направено чрез демократичен процес поради децентрализирания му характер. Необходимо е да се постигне консенсус за всякакъв вид подобрения на блокчейна; не трябва ли да е същото за дизайна на монетата?

Демократизиран консенсус

Изглежда, че Square има предвид това, добавяйки също, че избраният от тях Биткойн дизайнер ще трябва да бъде наясно със социалния консенсус.

„Ако започне да се очертава социален консенсус около определен подход, тогава ще работим съвместно, за да ангажираме правилните хора в екосистемата, за да усъвършенстваме идеите и дизайна и да помогнем за катализиране на изпълнението в местата, където се изискват промени.“

Пространството на криптовалутите привлече достатъчно внимание от предприятия, правителства и големи компании, но възприятието за самия Биткойн често все още е изкривено.

Първият основен случай на използване на монетата беше финансов инструмент за тъмната мрежа – за закупуване и продажба на незаконни стоки – и днес тази вяра все още съществува в много сфери.

Ребрандирането и новият дизайн може да изглежда повърхностно за образувание като Биткойн, което стигна толкова далеч без никаква форма на реклама или маркетинг, но би могло да бъде важна стъпка в задвижването на следващата вълна от масово, институционално приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн падна под $60,000 – ето каква може да е причината

Биткойн, водещата криптовалута, не успя да удържи нивото на подкрепа от $60,000 и отбеляза спад.

10.10.2024 21:25 1мин. четене Kosta Gushterov

Mt. Gox удължи графика за възстановяване на средствата

Mt. Gox наскоро обяви, че е получила съдебно одобрение за удължаване на погасителните си планове, което доведе до рязко повишаване на пазарното доверие.

10.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Какво трябва да се случи, за да скочи цената до нов рекорд

След силното първо тримесечие, в което BTC почти достигна $74,000, оптимизмът на инвеститорите отслабна, тъй като криптовалутата непрекъснато поевтинява. Въпреки това навлизането в исторически благоприятно тримесечие поддържа надеждите живи.

10.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.