Home

Биткойн вероятно ще пробие $ 90,000

02.10.2019 22:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн вероятно ще пробие $ 90,000

Една от най-големите банки в Германия току-що пусна прогноза за цената на Биткойн.

<span style="background-color: transpa Според базираната в Мюнхен “BayernLB” ключов индикатор показва, че BTC е на път да достигне 90,000 долара след следващият халвинг.

Докладът се основава на съотношението между запасите и потока (stock-to-flow) на Биткойн . Този метод често се използва за прогнозиране на бъдещата цена на благородни метали като злато чрез изчисляване на текущото предлагане, разделено на сумата, произведена годишно.

“Това, което е сигурно, е, че съотношението между запасите и потоците на Биткойн ще се увеличи драстично през май 2020 г. – т.е. след следващият халвинг – от около 25,8 в момента до почти 53. За разлика от това, съотношението между запасите и потока на златото (в момента е близо 58) ще са незначително (ако изобщо са) по-високи през следващия май.

Ако съотношението запас / поток за Биткойн от май 2020 г. бъде включено в модела, се очертава цена от около 90,000 щатски долара. Това би означавало, че предстоящият халвинг едва ли е тразен в текущата цена на Биткойн от приблизително 8,000 щатски долара.”

Според доклада, факта че BTC е ограничен до 21 милиона монети го прави особено издръжлив тип пари.

“… Подходът на запасите към потока е добър метод за разбиране на Биткойн. Става ясно, че BTC е проектиран като ултра твърд (издръжлив) тип пари.

Следващата година валутата ще проявява подобно висока степен на твърдост като златото. През 2024 г. (когато предстои халвинга да се състои отново) степента на твърдост на Биткойн отново ще се увеличи значително.

Докато златото е трябвало да спечели високото си цена в съотношение между запасите и потока в течение на хилядолетия, чисто дигиталният характер на Биткойн дава възможност за “инженеринг на предлагането”, което кара съотношението между запасите и потока да се повишава с рязки темпове.”

Докладът предупреждава, че е рано за навлизане на пазара и е изключително рисковано да инвестираме в Биткойн и криптовалути, отбелязвайки, че съотношението между запасите и потока може в крайна сметка да се окаже лош показател в дългосрочен план.

“Като аналист човек знае твърде добре, че дори най-добрият статистически модел може да се провали мизерно, когато се опитва да прогнозира бъдещето.

Безспорно най-голямото изпитание за модела на запасите срещу потока ще бъде халвинга. Междувременно, подходът на разход към поток ще служи, при всички положения, като добра методика за разбиране на Биткойн. Става ясно, че Биткойн е бил замислен като ултра твърд тип пари.

През 2024 г. (когато предстои вторият халвинг) степента му на издръжливост ще се увеличи неумолимо дори до безпрецедентно за човешката история ниво (съотношение между запасите и потока над 100!). Никой всъщност не знае какви последствия би имал такъв паричен стандарт.

Ясно е само едно: ако Биткойн наистина се превърне в парите на 21-ви век, това ще е така, защото неговите свойства (преди всичко високата му степен на твърдост/издръжливост) са били предпочитани пред тези на алтернативните видове пари – в края на краищата Биткойн е напълно отворена парична система, работеща на чисто доброволна основа.”

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }

Общите активи на Bayern LB достигнаха 240,8 милиарда долара през 2018 г. и предлага широка гама от финансови услуги, включително заеми, управление на активи, издаване на облигации и търговия с ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн падна под $60,000 – ето каква може да е причината

Биткойн, водещата криптовалута, не успя да удържи нивото на подкрепа от $60,000 и отбеляза спад.

10.10.2024 21:25 1мин. четене Kosta Gushterov

Mt. Gox удължи графика за възстановяване на средствата

Mt. Gox наскоро обяви, че е получила съдебно одобрение за удължаване на погасителните си планове, което доведе до рязко повишаване на пазарното доверие.

10.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Какво трябва да се случи, за да скочи цената до нов рекорд

След силното първо тримесечие, в което BTC почти достигна $74,000, оптимизмът на инвеститорите отслабна, тъй като криптовалутата непрекъснато поевтинява. Въпреки това навлизането в исторически благоприятно тримесечие поддържа надеждите живи.

10.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.