НАЧАЛО Биткойн

Водещ на CNBC: Биткойн е като Amazon през 1998 година

25.09.2019 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Водещ на CNBC: Биткойн е като Amazon през 1998 година

Водещият на CNBC Джо Кернен казва, че биткойн му напомня за първите дни на Amazon.

Кернен, който демонстрира все “по-приятелско” отношение към криптовалутите, беше домакин на Муниб Али, изпълнителен директор и съосновател на децентрализираната компютърна мрежа Blockstack PBC. Двамата обсъдиха криптосферата в Squawk Box по CNBC на 22 септември.

Кернен попита Али дали смята, че Биткойн е „дигитално злато“. Али отговори, че той категорично е на това мнение.

„Аз съм компютърен учен и смятам, че през последното десетилетие най-големият технологичен пробив, който се случи в различни области, вероятно е Биткойн.”

Кернен сякаш споделя подобни чувства.

„Електричество, интернет и след това интернет на парите… помислете за Amazon през 1998 г., където хората не разбираха абсолютно нищо.“

Забележките на Кернен изглежда са продължение на коментарите, които той направи в Squawk Box през юли, когато каза, че усилията за ограничаване на развитието на криптовалутите са като опит да се спре индустриалната революция.

“Знаете ли колко мощно може да е това нещо? Ще доведе до елиминацията на много хора от бизнеса. Това е вид творческо унищожение – нещо като опит да се спре индустриалната ера. Не можете.“

По време на интервюто в Squawk Box, Али също говори за конкурента на Blockstack, Етериум.

„Мисля, че Етериум е интересен експеримент и те винаги са много креативни – биха предприели рискове. Винаги е добре да има такъв проект, който да обхваща това пространство. Очевидно при всякакви коментари по отношение на Етериум, трябва да имате предвид, че ние директно предлагаме алтернатива на услугите и продуктите, които те се опитват да създадат. “

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн миньорите започват да продават – какво означава това за цената на BTC?

Биткойн (BTC) поддържа ценово ниво в диапазона $60,000 – $62,000 за продължителен период от време, но последните събития показват, че пред водещата криптовалута има потенциални предизвикателства.

11.05.2024 20:00 2 мин. четене

Американската икономика трябва да се срине, за да се изпълни прогнозата на Кати Ууд за Биткойн

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, е известна със смелите си прогнози за бъдещето на криптовалутите, изградени на базата на предположения с ниска вероятност да се сбъднат.

11.05.2024 18:00 2 мин. четене

Биткойн в момента се намира в една “много скучна” фаза според анализатор

В момента крипто пазарите се намират в състояние на стагнация, като дигиталните активи преминават през период на консолидация в продължение на няколко седмици.

11.05.2024 17:30 2 мин. четене

БРИКС: Северна Корея може да се присъедини към алианса

Неотдавнашният интерес на Северна Корея да се присъедини към блока БРИКС породи различни настроения, предизвиквайки дискусии за потенциалното му въздействие върху световната геополитика.

11.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.