Home

Kik официално закриват приложението си за съобщения

24.09.2019 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kik официално закриват приложението си за съобщения

Канадската компания Kik, която се прочу със своето приложение за съобщения обмисля да прекрати дейността на социалната медия.

В дъщерно дружество на Kin освободиха от длъжност 70 души

В статия от 23-ти септември, израелското технологично издание “CTech Calcalistit” цитира два анонимни източника от Kik, като твърди, че базираната в Канада фирма ще закрие своето приложение за съобщения.

В последвала блог публикация, изпълнителния директор, Тед Ливингстън, потвърди докладите, като заяви, че фирмата ще спре приложението Kik. Също така ще намали персонала си до 19 души и ще се съсредоточи върху развитието на токена си Kin (KIN).

Той каза следното:

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }

Kin е валута, използвана от милиони хора в десетки независими приложения. Така че, докато SEC може да бъде в състояние да ни бутне, събарянето на по-широката Kin екосистема ще бъде много по-трудна задача.

Съобщава се, че 70 служители са получили известия за съкращения, както и възможност да се преместят в нова компания, която оперира в същия сектор.

В днешната си блог публикация, Ливингстън заяви, че решението на Kik да закрият своето приложение е в резултат на необходимостта на фирмата да преразпредели ресурсите си в правна битка с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Kik се бори в съда заради първичното си предлагане на монети (ICO), откакто SEC подаде иск срещу канадския стартъп за предполагаемо нерегистрирано предлагане на $100 милиона.

Стивън Пейкин, съдиректор на отдела за правоприлагане на SEC, заяви по това време, че в процес на продажбата на Kin токени, Kik е “лишил инвеститорите от информация, на която имат законно право и не позволява на инвеститорите да вземат информирани инвестиционни решения.


Kik от своя страна твърдят, че SEC няма сигурни доказателства.

Адвокатите на Kik заявиха, че SEC изважда цитати извън контекст, изкривява факти, за да подкрепи твърденията си и неправилно представя фактите, тъй като нямат силни доказателства в подкрепа на тезата си.

Междувременно стартъпа започна криптовалутна инициатива на стойност $5 милиона, за да финансира съдебния си процес срещу SEC, който бе поет от “Blockchain Association“, колектив от адвокати, участващи в блокчейн индустрията.

Kik вярва, че колективът “ще бъде в най-добрата позиция обективно да разпредели ресурсите им за инициативи с най-голямо въздействие“.

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }

Развитието бе потвърдено на официалната страница в Reddit на фондация Kin. “Мога да потвърдя, че се случва преструктуриране“, пише говорител на фондацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Kraken засили стратегията си за растеж в Европа, придобивайки Coin Meester (BCM), известен крипто брокер в Нидерландия.

24.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Турция се отказва от плановете за данъчно облагане на печалбите от акции и криптовалути

Турция е взела решение да не въвежда данъци върху печалбите от търговия с акции и криптовалути, както потвърди вицепрезидентът Джевдет Йълмаз в неотдавнашно интервю за Bloomberg.

24.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Клиентите на FTX ще получат общо $16 милиарда: Какви ще са последствията?

В края на годината се очертава напредък по отношение на последиците от срива на FTX, която преди това бе ръководена от Сам Банкман-Фрийд.

24.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.