Home

Движенията на цената при Биткойн в сравнение с тази на златото през 70-те

26.08.2019 8:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Движенията на цената при Биткойн в сравнение с тази на златото през 70-те

Мат Хоуган, ръководител на глобалната изследователска компания Bitwise, вижда сходства между забележителния скок на цената на биткойн и траекторията, която цената на златото предприе през 70-те години.

Той вярва, че текущата волатилност на цената на BTC е съвременният еквивалент на това, което се случи със златото през 70-те. В статия за Forbes, Хоуган отбеляза:

През 1971 г. Америка изостави златния стандарт. Хората не разбираха какво ще се случи със златото след това. Ще бъде ли сигурен актив, необвързан с долара? Или ще се превърне във “варварска реликва“, както веднъж го наричаше Джон Мейнард Кейнс? В резултат на това наблюдавахме силна волатилност, докато двете страни се бориха една с друга.

Той добави, че Биткойн си струва като търговски актив, особено в ситуации, в които можете да печелите както от къси, така и от дълги позиции на цената. Фламанската криптовалута има няколко функции, които я правят подходяща като запас от стойност.

Тук се крие рискът. Златото може да бъде хвърлено в ‘кошчето на историята’ и това доведe до волатилността и в резултат на това висока възвръщаемост. Колкото повече се засилва увереността, че златото ще играе ролята на инструмент за натрупване на капитал, толкова повече цената му расте и инвеститорите отделят все повече и повече място за този актив в своите инвестиционни портфейли.

Подобен процес се случва и с Биткойн… Има вероятност да настъпи такова време, когато най-голямата криптовалута ще стане абсолютно безинтересна. Но ако стигнем до този момент, цената ѝ ще бъде много по-висока от днешната. 

Той отбелязва, че тогава стойността на златото се определяше от страха. Мнозина се насочваха към златото и повишиха цените. Това постави жълтия метал на същото рисково ниво като Биткойн в съвременната икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн, Етериум и Solana от Standard Chartered

Джеф Кендрик от Standard Chartered прогнозира значително увеличение на цените на основните криптовалути до края на 2025 г., особено в контекста на предстоящите президентски избори в САЩ.

09.10.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Предстои ли скок на цената, въпреки последните колебания?

Биткойн (BTC), водещата криптовалута по пазарна капитализация, демонстрира признаци на потенциален растеж през октомври, въпреки слабото начало.

09.10.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Bernstein с конкретна прогноза за цената на Биткойн след края на изборите в САЩ

Анализаторите на Bernstein потвърдиха прогнозата си, че ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ следващия месец, Биткойн може да получи тласък.

09.10.2024 15:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Спот Биткойн и Етериум ETF регистрираха отливи, въпреки нарастващия обем на търговия

След два последователни дни на положителен приток, във вторник американските спот BTC ETF-и отбелязаха нетни изходящи потоци в размер на $18.66 милиона.

09.10.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.