НАЧАЛО Биткойн

Кои криптовалути имат по-добра технология от Биткойн?

24.08.2019 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои криптовалути имат по-добра технология от Биткойн?

Weiss Ratings смята, че три криптовалути работят на по-добра технология от тази на Биткойн.

Агенцията за финансови рейтинги съобщава на своите абонати в скорошно видео, че както Fantom (FTM), така и Cardano (ADA) в момента отчитат по-високи технологични показатели от BTC. Третата криптовалута все още не е разкрита публично.

Хуан Вилаверде, архитектът на Weiss Cryptocurrency Ratings, каза:

„Нашата позиция е, че има няколко разпределени книги (леджъри), които имат по-напреднала технология от Биткойн. Това обаче не ги прави задължително по-добри от общо Биткойн като цяло.”

Fantom е базирана на DAG платформа за интелигентни договори, която се занимава с въпроса за мащабируемостта и изискванията за време за потвърждение на блокчейна. Вилаверде казва, че FTM е „новаторски начин за постигане на консенсус в разпределена мрежа“.

В своето изследване на активи, агенцията за оценяване споменава, че за разлика от Биткойн, Fantom има както окончателност в транзакциите, така и способността да извършва множество едновременни транзакции.

„На Fantom могат да се записват едновременно множество нови транзакции от няколко валидатори. Това му дава потенциал за огромна скорост на обработка.”

Cardano е напълно отворена платформа за интелигентни договори. Според Вилаверде:

„Cardano винаги ни е впечатлявал с високото качество на всички елементи, които допринасят за стабилния блокчейн леджър, базиран на алгоритъма Proof-of-Stake.“

Ревюто на Weiss отбелязва цялостния, прозрачен подход на Cardano към развитието, с прегледани от конференцията документи, подробни видеоклипове за нови функции и предварително разкриване на проблеми.

Weiss обаче също взема предвид съотношението на инвестиционния риск към потенциално възнаграждение, както и  масовото приемане в своите цялостни прегледи на монетите.

Fantom има общ „C“ рейтинг поради ниските оценки за приемането на актива и съотношението риск / награда. Приемането на Cardano е класирано като „добро“, но има само обща оценка „C +“ поради лоши оценки за риск / награда. Биткойн има обща оценка „B“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.