НАЧАЛО Биткойн

Виталик Бутерин: Криптовалутите са много повече от Биткойн

20.08.2019 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Криптовалутите са много повече от Биткойн

Създателят на Етериум, Виталик Бутерин казва, че крипто индустрията трябва да свърши по-добра работа с обяснението на предимствата на блокчейн и крипто технологиите.

В ново интервю за The Star, Бутерин говори за случаите на използване на нововъзникващите технологии, които включват децентрализирани финанси, игрални платформи, дигитална идентичност, здравеопазване, гласуване, набиране на средства, инфраструктура за сигурност и други.

„Едно от големите неща, които трябва да бъдат съобщени, е фактът, че преди пет години блокчейн беше само за Биткойн, но сега той е много по-голям от просто Биткойн. Той е разделен на отделни пространства, които имат много различни визии …

За Eтериум това, което ни интересува, е да използва  технологията зад Биткойн, която прави възможна децентрализираната криптовалута и я прави по-универсална, така че и други неща да могат да бъдат децентрализирани по същия начин. “

Бутерин казва, че правителствата трябва да изминат дълъг път по отношение на разбирането и изграждането на своята роля в развитието на криптовалутите и платформите, базирани на блокчейн.

„Правителствата имат различни роли и една от тях е регулирането. Обичайните притеснения са за борсите за криптовалути, където основната идея е да се набере средства за нов проект чрез директна продажба на монети на блокчейн. Има дебати дали конкретни видове първично предлагане на монети (ICO) са правно категоризирани като ценни книжа. Така че регулаторите се справят с проблема.”

Що се отнася до бъдещето на самия Етериум, Бутерин обещава, че платформата ще мащабира най-малко 100 пъти, драстично понижавайки таксите за транзакции.

Но това е само началото.

Мащабируемостта не е единственият проблем. Все още има предизвикателства с използваемостта, сигурността на акаунта и с поверителността, които се подобряват. Подобрява се и от техническа гледна точка, но дори и технологията да е налице – как да я превърнете в нещо, което хората ще използват?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.