Home

Обемите на търговия на стабилни монети на Етериум блокчейна нарастват значително

06.08.2019 21:06 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемите на търговия на стабилни монети на Етериум блокчейна нарастват значително

Обемите на търговия на стабилни монети на блокчейна на Етериум е вече съпоставим с този на големи платежни процесори като Venmo.

Обем съпоставим с този на голям платежен процесор?

Неотдавнашен доклад от TradeBlock установи, че общият обем на транзакции на Етериум блокчейна и най-големите стабилни монети е надхвърлил общия обем на плащания чрез Venmo през Q2 2019. Но въпреки че мнозина отбелязват това като победа за криптовалутите, някои виждат числата като надути и казват, че двете не могат да се сравняват.

 

TradeBlock твърди, че обема на транзакциите по веригата е нараснал значително през 2019 г.

Стабилните монети придобиха значителна популярност през последната година. Но предвид скандалите, които заобиколят някои от най-големите такива валути, крипто общността изглежда загуби първоначалния си интерес и доверие към този клас активи.

Въпреки това, неотдавнашен доклад от компанията за анализ на блокчейн транзакции TradeBlock подсказа, че през последната година интересът към стабилните монети и тяхното ежедневно използване са се повишили. В доклада, публикуван на 12-ти юли, се казва, че сравняването на верижни транзакции и търговски обеми на стабилни монети с традиционни процесори на плащания като Venmo показа, че бъдещето е светло за криптовалутите.

TradeBlock установи, че трансферния обем на стабилните монети нараства през 2019 г., но броят на верижните транзакции за проследените стабилни монети все още е по-малък от този на Venmo

Въпреки това, общият обем на трансфера на веригата в най-големите стабилни монети вече надхвърли общия обем на плащания на Venmo.

нана

Увеличението на обема на блокчейн транзакциите може да се обясни с ниските такси, свързани  с тях. 

В петте най-големи ERC-20 токена, клиентите са похарчили само 827,000 долара в мрежата на Етериум, за да прехвърлят повече от 37 милиарда долара. “През същия този период се очаква таксите за услугите, платени на Venmo, да достигнат 150 милиона долара“, се казва в доклада.

Тези числа не отразяват реалността, казва крипто пространството 

Докладът на TradeBlock не успя да добие сериозна популярност, докато не беше споделен от Крис Бърниски, партньор на дружеството за рисков капитал Placeholder. 

Той публикува доклада в Twitter на 4-ти август, заявявайки, че данните показват по-голям успех за криптовалутите. Той вярва, че увеличаването на интереса ще позволи на тези мрежи да се разширят и да предлагат услуги, които да се конкурират с традиционните платежни процесори.

Не всички обаче споделят ентусиазма на Бърниски. Десетки потребители на Twitter се присъединиха към дискусията, за да кажат, че отчетите на TradeBlock доказаха, че не отразяват реалността.

Лари Чермак, директор на изследването в The Block, заяви, че сравняването на стабилни монети и процесори за плащане, като Venmo, е “напълно безсмислено“. Той смята, че причината за нарастването на търговския обем на стабилните монети на Етериум блокчейна се дължи само на добавянето на Tether.

Джо Вайсентал, водещ в предаването на  BloombergTV “Какво сте пропуснали?” Сподели акцента на доклада, който показа, че процесорът за плащания Zelle вижда над 1,5 милиона транзакции на ден през Q1 2019. Само този брой, каза той, прави сравнението безсмислено. Много други се съгласиха с тези коментари, казвайки, че докладът няма истинска стойност. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.