НАЧАЛО Финтех

Федералният резерв на САЩ разкрива нова система за плащания в реално време

06.08.2019 20:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Бордът на Федералния резерв на САЩ официално разкри, че ще стартира услуга за плащания в реално време.

Тази инициатива е насочена към подсилване на платежната инфраструктура в страната.

Силен стимул за подобно развитие е това, че банките все повече търсят криптовалута за глобални плащания в реално време.


Тази новина дойде в официално прессъобщение на 5-ти август. Услугата ще се нарича “FedNow Service”. Освен това, тя ще работи денонощно и ще се опита да създаде система за по-бързи плащания в Съединените щати. Твърди се, че тази нова междубанкова услуга за разплащания в реално време се планира да започне през 2023 или 2024 г. Услугата ще бъде достъпна както за компании, така и за частни лица.


Решението да се замени платежната система на Съединените щати с по-модерна, която работи и в делнични дни, и в почивни дни, става реалност, тъй като големите финансови институции вече започнаха да се занимават с плащания с криптовалути и блокчейн, за да разрешат бърз глобален сетълмент на плащания.


В официалното прессъобщение, Федералният резерв отбелязва, че това ще “доведе до икономически ползи за хората и предприятията, като им осигури по-голяма гъвкавост да управляват парите си и да извършват чувствителни откъм време плащания.


В допълнение към това, бордът на Федералния резерв сега изисква публичен коментар за това как да проектира тази предстояща система за сетълмент на плащания в реално време.


Управителят на Федералния резерв, Лаел Брайнард, отбелязва, че “всеки заслужава една и съща възможност да извършва и получава плащания незабавно и сигурно, както и всяка банка заслужава една и съща възможност да предложи тази услуга на своята общност”.


FedNow ще разреши на банки от всякакъв размер, във всяка общност, в цялата страна, да предоставят плащания в реално време на своите клиенти.


Това, разбира се, е убеждение, което повечето потребители на криптовалути имат отдавна. Окуражаващо е, че Федералният резерв призна, че се нуждае от система за сетълмент на плащания в реално време. 


Крипто общността показа известно объркване по този въпрос. Интересно е защо ФЕД трябва да отдели пет години за разработването на нова система, когато вече са налични крипто решения.

Оттогава Антъни Помплиано, съосновател на Morgan Creek Digital Assets, пусна публикация в Twitter, че “Биткойн вече е наличен”. Габор Гурбак, директор на стратегията за цифрови активи на дъщерното дружество на VanEck, вместо това направи по-дипломатичен отговор:



Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.