Home

На криптосферата ѝ трябва пространство за растеж

06.08.2019 14:37 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
На криптосферата ѝ трябва пространство за растеж

Говорейки по темата за регулирането на криптовалутите, комисарят на SEC, Хестър Пиърс, казва, че крипто пространството изисква свобода за иновации.

SEC не трябва да възспира иновацията на криптовалутите

Говорейки по време на конференцията за Bakkt Digital Asset, Пиърс призовава регулаторите да осигурят място за дигиталните иновации.

Според Пиърс, участници като SEC трябва да стоят настрана и да позволят на участниците на пазара да решат дали даден актив е достоен за инвестиция.

Допълнително коментирайки въпроса, членът на Комисията заяви, че:

Трябва да позволим на хората, които се интересуват от това пространство, да участват в него по начин, който е в регулираната рамка. Разбирайки, че инвеститорите трябва да вземат свои собствени решения, ние не можем да вземем тези решения вместо тях.

Вече нараства недоволството сред някои фирми за криптовалути в страната от работата на държавните и федералните закони, които често задушават блокчейн иновациите в Америка.

След като  и бяха предоставени ужасни и рестриктивни  условия за развитие , Circle в крайна сметка премести крипто борсата Poloniex в офшорка.

Приемане на иновациите

За Пиърс, SEC не бърза да приеме иновациите, а предпочита да поддържа статуквото. По този начин Комисията се опитва да използва регулации от десетилетия, за да отговаря на нововъзникващия клас на крипто активите.

Пиърс коментира:

Нормално е регулаторите да бъдат консервативни, защото ако направим грешка, хората ще дойдат да ни обвиняват и знам, че ако те губят пари, след това винаги обвиняват регулатора.

Председателят на SEC, Джей Клейтън, постоянно излага мнението си, че първичните предлагания на монети (ICO) са ценни книжа.

Според Пиърс, при липса на значителни промени, САЩ ще изостане от другите страни по отношение на приемането на криптовалути.

За Пиърс, регулаторите трябва да създадат благоприятна среда за иновации и да оставят тестване на продукти на пазара. Също така, комисарят на SEC смята, че регулаторите трябва да имат крипто подразделения, посветени на балансирането на спазването на закона и положителните връзки с криптовалутните проекти.

Наскоро министърът на финансите на САЩ, Стив Мнучин, заяви, че регулатори като SEC ще трябва да си сътрудничат при разработването на специфични закони за криптовалутите в страната. Други юрисдикции в Европа и Азия вече предприеха значителни стъпки в опит да бъдат сред първите, които да помогнат в развитието на крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ark Invest на Кати Ууд продаде $2.8 милиона от своя Биткойн ETF

В понеделник Ark Invest продаде 44,609 акции от своя спот Биткойн борсово търгуван фонд ARKB на стойност $2.8 милиона от своя ETF Next Generation Internet (ARKW).

24.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Още една държава от Африка иска да се присъедини към съюза

Министър-председателят на страна от Западна Африка се застъпи за включването на страната му в БРИКС по време на среща с Игор Мартинов, посланик на Русия.

24.09.2024 14:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Краткосрочна прогноза за цената от Bitfinex

Биткойн (BTC) се приближава до своя връх от 25 август на $65,200 – ниво на съпротива, което може да задържи BTC във фаза на консолидация за няколко седмици, според последния доклад на Bitfinex Alpha.

24.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

EigenLayer се подготвя за премахване на важни ограничения

Протоколът за повторен стейкинг на EigenLayer се подготвя за предстоящото премахване на ограниченията за прехвърляне на неговия токен EIGEN, което е предвидено за 30 септември.

24.09.2024 12:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.