Home

Иран са готови с тарифната схема за крипто копачите

22.07.2019 4:18 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иран са готови с тарифната схема за крипто копачите

Иранската икономическа комисия финализира тарифна схема за крипто копачите според доклад на иранския икономически ежедневник Financial Tribune от 21 юли.

Според доклада, министърът на енергетиката, Хомайон Хаери, обяви, че тарифната схема е финализирана, но тя очаква одобрение от кабинета на Иран – правителствен орган, състоящ се от различни министри и други длъжностни лица, избрани от президента.

Въпреки че Хаери не уточнява ценовата схема, той заявява, че цената зависи от пазарни фактори като цените на горивата в Персийския залив.

Ръководителят на Иранския синдикат на електрическата индустрия, Али Бахши, предложи преди време цена от $0,07 за киловатчас за крипто копачите. Електроенергията в Иран в момента е много евтина поради държавните субсидии. Един киловатчас електричество понастоящем струва $0,05, като мощността е по-евтина в селскостопанския и промишления сектор.

За да постави тези цени в контекст, Мустафа Раджаби Машхади, говорител на енергийното министерство, преди това заяви, че производството на един биткойн използва около $1400 в държавни субсидии.

The Financial Tribune съобщава, че добива на един биткойн консумира толкова електроенергия, колкото 24 сгради в Техеран за една година.

Новината следва съобщението на Централната банка на Иран (CBI), в което управителят на банката Абдул Хемати заяви, че CBI планира да разреши добива на криптовалути.

Подобно на вчерашните изявления на министъра на енергетиката Хаери, Хемати каза, че планираният закон ще изисква крипто добивът в Иран да спазва цената на електроенергията за износ, вместо да позволява на копачите да използват силно субсидираната вътрешна енергийна мрежа.

В същото време, заместник-председателят на митническата администрация на Ислямска република Иран, Джамал Ароунаги, обяви, че агенцията все още няма издаден лиценз за внос на криптовалутно оборудване за копаене. Въпреки съществуващата тарифна схема, окончателното решение за лицензиране очаква одобрение от правителството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Европейската централна банка обмисля въвеждането на блокчейн технология

Финансовите иновации се развиват все по-бързо в Близкия изток и Европа, тъй като институциите използват блокчейн технологията, за да модернизират пазарите си.

08.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance организира трейдинг турнир с награден фонд от $10 милиона

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, обяви рекорден награден фонд от $10 милиона за своята Binance Traders League, която има за цел да засили ангажираността на общността сред трейдърите.

08.10.2024 16:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Хонконг засилва регулаторните одобрения на крипто борсите

Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг планира да одобри повече борси за криптовалути до края на годината, според главния изпълнителен директор Джулия Лунг.

08.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето колко криптовалути държи Binance според последния им доклад

Докладът от октомври 2024 г. предлага подробна снимка на финансовото състояние на Binance в бурно време за крипто пазара.

08.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.