НАЧАЛО Алткойни

Tether погрешно отпечатаха $5 милиарда в USDT монети

15.07.2019 17:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether погрешно отпечатаха $5 милиарда в USDT монети

Tether погрешно отпечатаха USDT на стойност $5 милиарда по време на преход от платформата Omni, която е базирана на Биткойн, към блокчейна на Tron.

Паоло Ардоино, главен технически директор в Bitfinex, каза: „Докато подготвяме прехвърлянето от Omni към Tron, имаше проблем с десетичните числа.”

 

Тъй като са написани прекалено много нули или запетаята е била поставена на грешно място, бяха отпечатани повече USDT токени от първоначално зададеното количество oт $50 милиона. От крипто борсата Poloniex казаха:

 

Това се случи, докато Poloniex извършваха размяната на USDT веригата с помощта на Tether. Случайно е издадено грешно количество USDT монети.

 

Tether издадоха $5 милиарда в USDT в 17:34 Лондонско време. 4 минути по-късно те изгориха $500 милиона и след това още $4,5 милиарда.

 

Така те опитаха отново няколко часа по-късно и този път бяха успешни:

 

„За съжаление трябва да работим с различни инструменти в множество блокчейн системи и понякога се случват проблеми. Все пак работим, за да предотвратим това да се случи в бъдеще”, каза Ардоино.

 

Това е първият път, доколкото сме наясно, в който Tether погрешно отпечатват пари, като грешката в този случай е очевидна поради удивителната сума.

 

Не е ясно защо Poloniex са искали да преместят част от своите USDT токени в Tron, но Tether наскоро започна да премества много USDT на Етериум блокчейна, удвоявайки сумата.

Може да има нещо общо с таксите, дължащи се на ограничения капацитет на биткойн, така че Tether сега използва други блокчейни, за да премахне част от натиска върху Биткойн.

 

В допълнение, както Tron, така и Етериум имат интелигентни договори, които биха могли да включват USDT, особено в платформи с отворен тип финансиране, където в момента DAI среща повече търсене.

 

Етериум доминира в пространството, наречено DeFi, но също има ограничен капацитет, така че сега те използват блокчейна на Tron, който има супернодове, а не peer-to-peer нодове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Топ 3 евтини криптовалути, които да гледате за краткосрочна инвестиция

На фона на слабата седмица на крипто пазара, само няколко избрани криптовалути успяха да покажат значителни печалби.

05.05.2024 3:00 2 мин. четене

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.