Home

CNBC Водещ се превръща от биткойн скептик в ентусиаст

06.07.2019 19:54 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CNBC Водещ се превръща от биткойн скептик в ентусиаст

Дългогодишният Биткойн скептик Джо Кърнен, бивш брокер на Уолстрийт и сега ко-водещ на CNBC Squawk Box, най-накрая видя светлината.

Кернен размишлява върху едно неотдавнашно интервю, в което той възхвалява криптовалутите. В резултат на това, в крипто Twitter, той e провъзгласен за “бог”.

CNBC и крипто скептицизма им.

Флагманската сутрешна програма на CNBC, Squawk Box, има история, която прокарва FUD в криптосферата. Въпреки това, за техен позитив, те предлагат балансирани мнения чрез включване на Биткойн експерти в дискусията, като Антони Помлиано от Morgan Creek Digital.

Но това не означава, че Squawk Box и CNBC имат про-биткойн склонности, поне не и в миналото. Всъщност, в минали интервюта често видяхме съмнителни атаки срещу Биткойн. Един такъв инцидент е свързан с Кевин О Лиъри от Shark Tank, който оспорва Помплиано за плюсовете на BTC.

О’Лиъри каза:

Къде е дългосрочната стойност? Идеята, че ще намалят броя на единиците наполовина. Това е такава измама. Това са пълни глупости.

Помплиано се справи добре, запазвайки хладнокръвието си като отговори на коментарите на О’Лиъри. О’Лиъри каза след това:

Преподавах клас в Харвард преди 18 месеца и хората от този клас ме предизвикаха, сложих $ 100 в нещо, наречено Coinbase, което е нещо като дигитален портфейл… Купих всичко, купих всичките крипто глупости. Тези $ 100 сега струват 30 долара. 70% загуба на мойте крипто глупости … и мисля, че наистина е гадно.

В отговор Помплиано посочи, че използваната времева рамка не взема под внимание представянето на Биткойн за по-продължителен период от време. В този контекст, BTC е победил всеки клас активи това десетилетие.

Кърнен променя мнението си за Биткойн.

Самият Джо Кърнен е критикувал най-голямата криптовалута. В неотдавнашна дискусия с Помплиано, Кернен попита:

Каква е разликата с манията на лалетата, която видяхме в миналото. Какво го отличава? От това просто се държи като луд, балон…

Но в зашеметяващ развой на събитията, в неотдавнашно интервю с представител на криптовалутата на facebook, Кърнен бързо отбеляза грешката в това Libra да бъде наричана криптовалута.

Той каза:

-… това звучи повече като Venmo. Това не е криптовалута, това въобще не ме вълнува. Въз основа на блокчейн? Поне с криптовалутите… те казват, че няма вродена стойност, но създават такава стойност от блокчейн… Това е базирано на долара, не разбирам… нарича ли се криптовалута?
Представител на Libra – Да
– Не е.

Позицията на Кърнен за блокчейн му спечели поток от позитивни отзиви. Говорейки за вчерашното шоу, той обсъди този обрат след интервюто с Libra:

Виждали ли какво се случва в Twitter? Аз съм като бог. Някой е изпратил това, което казах на Джулия… няма блокчейн… така че няма присъща стойност. И милениалите ме издигнаха, а аз съм като [свива рамене] … изпращат тези мемета, които изразяват уважение, вие сте прав, а хората ми дават палци нагоре и всичко това … ако сложите долар, и Вашата цифрова валута струва един долар, това не е криптовалута.

И така, ако дългосрочен скептик, като Кърнен, е в състояние да промени позицията си, то какво би могло да означава това за дългосрочната жизнеспособност на Биткойн?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

FTX получи одобрението на съда да изплати на клиентите си $16 милиарда

В понеделник съдът даде зелена светлина на плана за обявяване в несъстоятелност на FTX, което позволи на фалиралата крипто борса да се разплати с потребителите си с $16 милиардаот събраните средства.

07.10.2024 22:50 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Пакистан желае да се присъедини към съюза, но има сериозна пречка

Пакистан се стреми да се присъедини към БРИКС – международен блок, създаден, за да се противопостави на институциите, доминирани от Запада, а Русия подкрепя кандидатурата му.

07.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Европа не е приоритет за Worldcoin според директор на компанията

Worldcoin, инициатива за дигитална идентичност, съоснована от Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, пренасочва фокуса си от Европа.

07.10.2024 21:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как се движи S&P 500 след мрачната прогноза на Майкъл Бъри?

Откакто точно прогнозира финансовата криза от 2008 г., Майкъл Бъри, известен с ролята си в “The Big Short“, остава виден участник във финансовите дискусии.

07.10.2024 21:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.