Home

Северна Корея се фокусира върху крипто кражби

28.03.2022 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Северна Корея се фокусира върху крипто кражби

Известна фирма за киберсигурност казва, че правителството на Северна Корея набира пари, като използва хакерски групи за извършване на крипто кражби.

Според нова статия на компанията за интернет сигурност Mandiant, нацията отшелник е изместила фокуса си от кражба на изследвания на ваксини срещу коронавирус към кражба на цифрови активи.

Mandiant казва, че нацията сега преследва финансови институции и компании, които предоставят услуги, свързани с криптовалути, предполагаеми дезертьори, медийни организации и блогъри.

“С течение на времето започнахме да виждаме как тази организация се измества от усилията на ‘стриктно Covid-19’ към насочване към дезертьори, отбрана и правителства, блогъри, медии, услуги за криптовалута и финансови институции.

Това увеличение на отговорностите показва, че групата бързо е спечелила доверието на висшето ръководство на КНДР (Корейска народнодемократична република) и вероятно е придобила известност…


Смята се, че шпионажните операции на страната отразяват непосредствените тревоги и приоритети на режима, който вероятно в момента е фокусиран върху придобиване на финансови ресурси чрез крипто кражби, таргетиране на медии, новини и политически субекти, информация за външни отношения и ядрена информация и лек спад в някогашната кражба на изследвания за ваксини Covid-19.”

Прочети Още: Анализатор споделя предупреждение за цената на Биткойн

Според фирмата за киберсигурност Северна Корея вероятно използва откраднатите пари за финансиране на разработването на ваксини и оръжия и за заобикаляне на санкциите, наложени срещу тях от Съединените щати и други страни.

“Информацията, събрана в тези кампании, вероятно ще бъде използвана за разработване или създаване на вътрешни елементи и стратегии, като ваксини, смекчаване на последиците за заобикаляне на санкции, финансиране на оръжейните програми на страната и т.н.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Южна Корея глоби Worldcoin за нарушаване на законите за личната информация

Worldcoin получи негативно внимание в Южна Корея на фона на продължаващите опасения за нарушаване на сигурността на данните, които засягат няколко държави.

27.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерът, който открадна $230 милион от индийска крипто борса, почти изпраха всички средства

Хакерът, отговорен за кражбата на $230 милиона от WazirX през юли, е близо до приключване на изпирането на средствата, като според данни на веригата от Arkham Intelligence са останали само $6 милиона в Етериум (ETH).

26.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в корупция

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в резултат на федерално разследване за корупция, което го превръща в първия кмет в историята на града, обвинен по време на мандата си.

26.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Мъж се опита да открадне криптовалута за над $100,000 от приятелката си

Тъй като популярността на криптовалутите продължава да расте, в Диарбекир се случи интересен криминален инцидент.

26.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.