Home

CFTC подадоха оплакване срещу британска фирма заради предполагаема кражба на 22,800 биткойна

20.06.2019 18:08 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC подадоха оплакване срещу британска фирма заради предполагаема кражба на 22,800 биткойна

Според доклад на Finance Feeds, Комисията по търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) подаде жалба срещу Control-Finance Ltd., базираната във Великобритания фирма и нейния директор, Бенджамин Рейнолдс.

Регулаторът съобщи, че са откраднати повече от 22 800 биткойна (около $147 милиона) от клиенти, след като са им били гарантирани огромни печалби от инвестицията.

Според източници запознати с въпроса, американският регулатор подаде жалба до Нюйоркския южен районен съд срещу Control-Finance Ltd., като изтъкна, че са измамили около 1000 клиента, за да изперат повече от 22 800 биткойна. Комисията обвинява Control-Finance, че привлича инвестиции от клиенти за финансиране на Понци схема.

В жалбата си, CFTC заявяват, че Рейнолдс и неговата компания провеждат Понци схема, която изисква от клиентите да купуват биткойн с пари в брой и след това да ги депозират във фирмата. Предполагаемите измамници обещават на клиентите, че техните „заети професионални трейдъри“ ще ги правят богати чрез дневна търговия. За да държи клиентите си неведение, компанията често изпраща част от активите на новите клиенти на съществуващите крипто портфейли на настоящите потребители..

За по-нататъшно убеждаване на клиентите относно легитимността на бизнеса, Рейнолдс и неговите сътрудници им предоставят фалшиви документи. Едновременно с това, компанията прехвърля своите биткойн депозити в лични криптовалутни портфейли в Канада, Южна Корея, Швейцария и Сейшелите.
Официалната жалба до съда гласи, че Control-Finance Ltd и Рейнолдс „експлоатираха обществения ентусиазъм за биткойн“ от 1 май 2017 г. до 30 октомври 2017 г.

CFTC поиска от съда да наложи парични санкции и да постави постоянна забрана за търговия и регистрация.

Говорейки пред новинарския уебсайт Law360, Джеймс Макдоналд, директор на CFTC, заяви:

“Комисията ще продължи енергично да контролира биткойн пазарите, включително измамната търговия, както се твърди в тази жалба. Измамите на тези пазари не само вредят на клиентите, но ако не бъдат проверени, могат също да възпрепятства иновациите. Предупреждаваме потенциалните клиенти на виртуални валути още веднъж, че трябва да подхождат много предпазливо когато купуват или търгуват тези активи. “

Необходимост от по-добри регулации

Подобен инцидент се появи миналата година през септември, когато CFTC заведе дело срещу крипто фирма, наречена 1pool Ltd, за предполагаеми продажби на нерегистрирани суапове на ценни книжа на жители на САЩ.

Постоянната поява на измами, свързани с дигитални активи, не само води до загубата на трудно спечелени пари от инвеститорите, но и придава лоша репутация на криптовалутите сред законодателите и регулаторните органи.

Бившият председател на CFTC, Тимъти Масад, призова за засилено сътрудничество между CFTC и SEC за по-добро регулиране на крипто активите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн: ФБР залови извършителите на обир на стойност $250 милиона

ФБР е задържало две лица, свързани с мащабен обир на Биткойн, при който жертва е загубила около $250 милиона в дигиталната валута.

23.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Мъж от Ню Йорк е глобен с $36 милиона за измама на крипто инвеститори

Федерален съдия постанови мъж от Ню Йорк да плати $36 милиона, след като се твърди, че е измамил инвеститори, обещавайки нереалистична възвръщаемост, докато е използвал парите им, за да финансира луксозния си начин на живот.

23.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.