НАЧАЛО Алткойни

Канадски университет предлага блокчейн обучение

12.06.2019 17:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадски университет предлага блокчейн обучение

Базираният в Канада, Университет на Британска Колумбия (UBC) обяви програма за обучение на магистъри и докторанти по блокчейн технология и DLT.

Учебният план е създаден, за да изгради компетентност по отношение на блокчейн и се фокусира върху прилагането му в четири области за обществена полза: здраве и уелнес, чиста енергия, регулаторни технологии и местни проблеми.

UBC твърдят, че се надяват да обучат 139 студенти за период от шест години, а завършилите трябва да разполагат с инструменти за оценяване на блокчейн решенията, както и да идентифицират възможностите за имплементация на технологията.

Канадската национална изследователска организация с нестопанска цел Mitacs и 15 индустриални партньори ще предоставят $2,44 милиона за 156 стажове и проекти за следдипломно обучение.

Студентите в UBC основаха “Биткойн Клуб” през 2014 година. Уебсайтът на клуба заяви, че целта му е „… да осигури среда, в която идеите, проектите, програмите, събитията, бизнеси, които са свързани с биткойн, могат да бъдат изучавани и развивани. “


Съобщава се, че клубът се фокусира върху образованието и ангажираността, възможностите за Биткойн разплащания при търговците на кампуса, получаването на наставничество от професионалисти в бранша и осигуряването на инкубация за биткойн предприятия в университета.

В края на май, Университетът в Дъблин си партнира с технологичната компания Technology Ireland ICT Skillnet, за да стартира магистърска програма по блокчейн технология, която е първата по рода си в Ирландия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

БРИКС: Бум на приходите от петрол на Русия, въпреки санкциите на Запада

При изненадващ обрат на събитията Русия успя да се противопостави на очакванията и да демонстрира забележителна икономическа устойчивост през 2024 г., въпреки че е изправена пред значителни санкции от Съединените щати.

03.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ето какво спаси икономиката на Америка през 2024 година

През 2024 г. американската икономика бързо излиза от рецесията, причинена донякъде от Ковид пандемията, предизвиквайки ново усещане за оптимизъм.

03.05.2024 10:30 2 мин. четене

Руснаците се връщат у дома, за да подхранят военната икономика на Путин

На фона на продължаващия конфликт, произтичащ от инвазията на Русия в Украйна, значителен брой руснаци, оценени на до един милион, потърсиха убежище в чужбина.

03.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.