НАЧАЛО Други

Простите дигитални решения могат да доведат до значителни подбрения в банковия сектор

09.06.2019 17:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Простите дигитални решения могат да доведат до значителни подбрения в банковия сектор

В днешния бързо развиващ се и динамичен свят изграждането на работещ бизнес изглежда все по-сложно с всеки изминал ден.

Процесите, системите и бизнес моделите непрекъснато се развиват, докато банките и техните клиенти трябва да се адаптират към работата в среда, която се дефинира чрез непрекъсната промяна и повишен акцент върху стойността на данните.

Не е възможно да се опрости максимално всеки съществуващ бизнес процес. Независимо от това, дигиталните инструменти поне могат да опростят банкирането, като предложат на корпоративните клиенти на банките по-голяма ефективност, по-задълбочен поглед върху тяхната финансова информация и по-висока степен на персонализация, отколкото някога са имали преди. Днес компаниите могат да се възползват от платформите за цифрово банкиране с подобрени работни панели, които се менажират от изкуствен интелект, като например платформата CoCoNet MULTIVERSA FIP.

Интелигентните, персонализирани табла позволяват на потребителите да получат бърз и ефективен достъпотоци и да се възползвп до важна финансова информация, да оптимизират работните си ат от интуитивни потребителски интерфейси, които максимално много улесняват клиентите.

Сигурността и в този случай е от изключително голямо значение. Докато клиентите изискват по-сигурни системи от банките, те не искат това да доведе до допълнително усложняване при използване им. Вместо да разчитат на тромави външни устройства за сигурност, като смарт карти или токени на RSA, за да влязат в своите платформи за онлайн банкиране, те биха искали вместо това нещо гъвкаво и бързо. Интегрирането на цифрови маркери за сигурност е потенциално решение за този проблем, като те лесно могат да бъдат достъпени от всеки един потребител през онлайн платфомата на конкретната банка.

Комплекстността на банковото дело и самия работен процес, не трябва да рефлектира върху използването на цифровото банкиране от потребителите. Решенията от следващо поколение предлагат функционалност, за която хората не са и мечтали. Нещо повече, те преодоляват пропастта между все по-сложните оперативни среди на банките и техните клиенти, които искат по-просто, но по-добро решение на текущите проблеми.

През следващите няколко години можем да очакваме, че цифровото банкиране ще продължава да се развива още повече, за да отрази новите бизнес модели и начини на работа, както и възможностите, предлагани от нововъзникващите технологии и по-широкия набор от данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Инфлацията в Турция достига невероятните 70%

Инфлацията в Турция, която и без това е сред най-високите в световен мащаб, продължи да се повишава за шести пореден месец, стимулирана от правителствени политики като увеличаване на заплатите въпреки агресивното повишаване на лихвените проценти.

04.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

04.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.