НАЧАЛО Други

Мъж обикаля света за 2 седмици с крипто

08.06.2019 17:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж обикаля света за 2 седмици с крипто

Алекс Хобърн завърши обиколка по света само за две седмици след участие в състезанието Money2020 Payments, използвайки само Биткойн и други криптовалути, съобщават от Forbes.

Телевизионната личност пътуваше в 15 страни като “Crypto” екипа му, победи три други отбора (“Cash”, “Card” и “Wearables”), пресичайки финалната линия, макар че загуби от oтбор “Mobile” спрямо събраните точки.

Хобърн вече изгради своята слава по-рано в противоречивото телевизионно предаване The Circle. Но сега той направи още по-голямо име, след като успя да пропътува огромно разстояние, купувайки билети и храна само срещу биткойн и други криптовалути. Пътуването започна от Великобритания, продължи през Канада и САЩ,  след това Хонг Конг и завърши през Близкия изток и Източна Европа преди финалната спирка в Амстердам, Холандия.

Това, което го прави забележително е, че Хобърн не е имал предишен опит с Биткойн и истинското предизвикателство е било да се среща с крипто личности и да използва интернет за намиране на крипто търговци:

Като цяло най-лесните части бяха хотелите и полетите. Имаше посредници, които приемаха Биткойн и криптовалути в замяна на резервация на тези неща … Имаше много магазини и търговци, които казваха, че приемат дигитални активи, но не успяхме да ги използваме. Един магазин в Ирландия имаше символа на биткойн на прозореца, но човекът зад щанда не знаеше какво е Биткойн.

Услуга, наречена Bitrefill, се оказа огромна помощ, като чрез нея пътъшественика си купува ваучери с биткойн, които търговците приемат в магазините. Хобърн обясни:

Това е като “задна вратичка” в правилата – да можете да използвате тези видове услуги, за да плащате за стоки и услуги като Starbucks или Uber чрез трета страна. Плащах и на хората в Биткойн и крипто, използвайки Wirex, които след това щяха да купят това, което ми трябваше.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Има ли влияние пазара на имоти върху криптовалутите?

Пазарът на недвижими имоти има значително влияние върху инвестициите в криптовалута. Настоящите предизвикателства в областта на недвижимите имоти, като например завишените цени на жилищата и ограничената наличност, подтикват хората да проучват алтернативни възможности за инвестиции като криптовалутите.

06.05.2024 14:30 2 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на смесени икономически сигнали

Цените на златото се повишиха след смесени сигнали от икономиката на САЩ. Нараства оптимизмът, че усилията на Федералния резерв за борба с инфлацията ще доведат до меко приземяване на икономиката.

06.05.2024 14:00 2 мин. четене

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.