Home

Стартира нова социална медия на блокчейн

03.06.2019 10:55 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартира нова социална медия на блокчейн

Block.one стартира нова социална медия, наречена Voice. Платформата ще бъде изградена върху EOS , обществен блокчейн, който ще отстрани корпоративния контрол.

Екипът oт разработчиците твърди, че създаването на съдържание ще бъде напълно прозрачно и че новата социална мрежа ще избегне скритите опасности, които накараха потребителите и правителствените служители да се притесняват от Facebook.

Според официалното съобщение:

Voice е по-прозрачна социална медийна платформа, където стойността на доброто съдържание циркулира обратно в поддържането на общността, а не корпорациите.

Главният изпълнителен директор, Брендан Блумер казва, че Voice ще обърне модела на Facebook, като приоритизира хората над печалбите.

„Истината е, че настоящите социални медийни платформи са предназначени да използват техните потребители. Просто погледнете бизнес модела. Нашето съдържание. Нашите данни. Нашето внимание. Това са невероятно ценни неща.

Но точно сега платформата, а не ползвателят, се възползва от наградата. По проект те управляват, като продават нашата информация на рекламодателите, оформят печалбата и наводняват нашите персонални канали. Voice ще промени това. “

Според Блумер, прозрачността ще бъде основна част от потребителския опит. Всеки отделен участник ще играе по същите правила, като елиминира скрити програми, подли алгоритми, ботове и проследяване на данни.

Платформата е отворена за бета потребителите.

Вие човек ли сте? Ако е така, значи сте готови да си направите профил! Ние използваме специална система за удостоверяване, за да сме сигурни, че всеки потребител на Voice е действителен човек. Няма ботове. Няма “кухи профили”. 

Моделът, базиран на кредити, стимулира потребителите да генерират съдържание чрез възнаграждаване на създателите с Voice токени.

Image result for block one voice

Когато пуснете публикация и други потребители я харесат, вие печелите Voice токени, а публикацията ви се вижда от хората. Колкото по-популярна е вашата публикация – толкова повече печелите.

Геймификацията” позволява на потребителите да харчат токените за ливъридж.

Имайки предвид проблемите, които срещат в последно време социалните медии, една подобна платформа, която да се базира на блокчейн, ще бъде важен опит за имплементация, който може да даде тласък на другите компании да се ориентират към децентрализирането на своето съдържание.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.