НАЧАЛО Биткойн

$ 131,4 милиона в къси позиции бяха ликвидирани на BitMEX

28.05.2019 18:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$ 131,4 милиона в къси позиции бяха ликвидирани на BitMEX

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, направи още един рекорд за годината вчера, като цената надмина предишния си връх за годината.

Монетата установи ново ниво на съпротива, когато се приближи до $ 9,000, в рамките на няколко часа след като проби нивото от $ 8,500.

Според OpenMarketCap, по време на писане на статията, най-голямата криптовалута се търгува на $ 8,657 с пазарна капитализация от $ 153 милиарда.

24-часовият обем на криптовалутата беше 30,791 милиарда долара, а монетата регистрира повишение от над 10% през последните седем дни.

Този параболичен ръст на Биткойн обаче, продължава да бъде фатален за отворили къси позиции.

След като монетата достигна най-високото си ниво, около 131.4 милиона долара бяха ликвидирани на BitMEX, водеща платформа за търговия с криптовалути и деривати.

Търговската платформа дава възможност на търговците да отварят къси или дълги позиции на Биткойн, на базата на пазарните условия, като обменът осигурява ливъридж до 100x за определени продукти.

От една страна, имаме търговци, които залагат на възходящото бъдеще на Биткойн, тъй като получават печалби, като продават монетата си, когато цената е висока и купуват актива, когато цената е ниска.

От друга страна, късите продавачи са тези, които печелят от заемането на средства, когато цената на Биткойн е висока. Тези заети активи се продават на пазара, след което се изкупуват обратно, когато цената на монетата е ниска.

По принцип, късите продавачи са тези, които залагат на меча тенденция за Биткойн , докато дългите продавачи са тези, които залагат на обратното.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.