НАЧАЛО Други

Конфликтът Русия-Украйна може да даде тласък на криптовалутите

25.03.2022 15:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конфликтът Русия-Украйна може да даде тласък на криптовалутите

Лари Финк, главен изпълнителен директор на най-голямата компания за активи в света BlackRock, предположи, че продължаващият конфликт между Украйна и Русия може да предизвика масово приемане на криптовалути.

Лари Финк твърди, че войната в Украйна може да стимулира глобалното приемане на криптовалути

Финк от BlackRock каза на акционерите в писмо, че вярва, че криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) могат да се използват като инструменти за международни транзакции, според доклад на Reuters в четвъртък.

Войната между Украйна и Русия ще накара суверенните държави по света да преоценят зависимостта си от фиатни валути и да приемат крипто. Освен това една добре разработена платежна система, която разчита на дигитални валути, може да прецизира настоящата система за сетълмент на международни транзакции. Както Финк така красноречиво го казва:

Глобална система за дигитално плащане, внимателно проектирана, може да подобри сетълмента на международни транзакции, като същевременно намали риска от пране на пари и корупция.

Криптовалутите, както “дигиталното злато” Биткойн, така и по-новите крипто активи през годините се доказаха като жизнеспособен хедж във времена на криза, но с катаклизма в Украйна те се превърнаха в забележителен инструмент за международни сетълменти и изпращане на бърза помощ.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

Освен това председателят разкри, че фирмата активно проучва криптовалути и стабилни монети след голямото търсене от клиенти. В началото на миналия месец беше съобщено, че най-големият мениджър на активи в света, притежаващ над $10 трилиона активи под управление (AUM), се готви да пусне услуга за търговия с криптовалути за своите клиенти.

Последните забележки на Финк предлагат по-оптимистичен поглед върху индустрията на криптовалутите в сравнение с предишните му мнения. През май миналата година той предупреди инвеститорите за високата волатилност на Биткойн и по-късно каза пред CNBC, че вижда “много малко” търсене на крипто сред дългосрочните инвеститори.

Времето ще покаже дали неговата базирана в Ню Йорк мултинационална компания, която има непряка експозиция към Биткойн чрез дяла си в производителя на корпоративен софтуер MicroStrategy, ще направи голям залог на крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.