НАЧАЛО Крипто Крими

Бразилия спряха крипто пирамидална схема

22.05.2019 17:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилия спряха крипто пирамидална схема

Бразилската полиция арестува десет души, заподозрени в експлоатация на криптовалутна пирамидална схема на стойност 850 милиона реала (210 милиона долара), съобщиха на 21 май местните медии.

Като част от операция “Еgypto”, посветена на разкриването на несанкционирани финансови схеми, данъчната агенция на Бразилия се присъедини към полицията, като организира репресии срещу лицата зад Indeal, които според тях събраха средства от 55 000 инвеститори.

Те са привлекли жертви с обещанието за 15% възвръщаемост през първия месец след инвестицията в крипто схемата.

Като цяло разследването включва проверка на 13 лица и 5 юридически лица.

“Проблемът с това дружество е, че той действа без разрешение“, казват Correido Do Povo, местна медия, цитирайки делегата Едуардо Далмолин Болис от Службата за корупция и финансовите престъпления на федералната полиция.

Отбелязвайки признаците на класическа финансова пирамида, конфискациите на активите, принадлежащи към съответните лица, показват, че Indeal няма да може да обслужва тегленията от всички свои инвеститори наведнъж.

Те също използваха инвестиции, за да плащат за луксозни предмети, заявиха властите, включително 30 коли и скъпоценни камъни, които впоследствие бяха конфискувани.

Новината идва същата седмица, когато Съединените щати предприеха действия срещу престъпната мрежата, свързана с криптовалути, за която се твърди, че е подкрепена от диаманти. В този случай ръководителите на мрежата съобщават, че са накарали местни и чуждестранни клиенти да вложат около 30 милиона долара за няколко години.

Употребата на криптовалута не е незаконна в Бразилия, а полицията определя стимула зад нападението, който се дължи на липсата на законност зад бизнеса им.

През април бразилската полиция проведе друга операция срещу нарко канал свързан с криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за криптовалута и много други, като твърдят, че са замесени в значителна крипто измама.

30.04.2024 11:00 1 мин. четене

САЩ твърдят, че Tornado Cash е функционирала като „търговско предприятие”

В обширен правен документ от 111 страници федералните прокурори наскоро отговориха на опита на Роман Семенов, съосновател на Tornado Cash, да отхвърли обвиненията срещу него. Срещу Семенов са повдигнати обвинения в заговор и пране на пари.

30.04.2024 5:00 2 мин. четене

Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска с пробив в киберсигурността, когато хакери се възползваха от уязвимости в системата, което доведе до неупълномощени промени в метаданните в GPU мрежата.

30.04.2024 3:00 1 мин. четене

Севернокорейски хакери се представят за азиатска фирма за рисков капитал и търсят жертви в LinkedIn

Хакерската група Lazarus, известна с връзките си със Северна Корея, отново се появи на радара за киберсигурност.

30.04.2024 0:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.