НАЧАЛО Регулации

Най-голямата банка на Израел ще предлага крипто търговия

25.03.2022 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка на Израел ще предлага крипто търговия

Втората по големина банка в Израел, Bank Leumi, ще позволи търговия с криптовалути, според нейното дигитално подразделение Pepper Invest.

Чрез партньорство с Paxos, фирмата ще позволи на клиентите да търгуват и държат Биткойн и Етериум, като вероятно ще позволи повече крипто активи в бъдеще.

Израелската банка Leumi ще въведе търговия с криптовалути, което я прави първата израелска банка, която е позволила търговия с цифрови активи. 

Дигиталната платформа на банката Pepper Invest направи обявлението на 24-ти март, заявявайки, че ще си партнира с Paxos за реализиране на услугата. Bank Leumi е втората по големина банка в страната.

С тази функция инвеститорите ще могат да търгуват и държат криптовалути, които като начало ще включват само Биткойн и Етериум. Минималната стойност за покупки трябва да бъде приблизително $15.

Прочети Още: Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

Ходът тепърва ще получи одобрение от регулаторите, така че все още може да пропадне. Pepper Invest каза, че ще събира данък върху транзакциите в съответствие с указанията на израелската данъчна администрация, така че клиентите да не трябва да се справят с данъчните сложности.

Има малко други подробности, но повече информация трябва да стане достъпна през следващите седмици. Регулаторното одобрение ще бъде от ключово значение и израелските власти са малко стриктни по отношение на крипто пазара. Binance спря операциите в страната след искане от финансовия регулатор.

Страната също така се стреми да гарантира, че крипто не се използва за незаконни цели, а министърът на отбраната на Израел е конфискувал 12 крипто акаунта, свързани с терористични групи. Поради стриктния надзор, всички банки или компании, които желаят да предлагат крипто услуги, ще трябва да се уверят, че спазват регулацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Кръстоносният поход на SEC срещу криптовалутите ще се отрази зле на Етериум

Джоузеф Лубин, съосновател на Етериум, изразява загриженост относно регулаторната позиция на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заявявайки, че настоящият им подход към криптовалутите ще окаже значително влияние върху бъдещето на индустрията.

08.05.2024 17:30 2 мин. четене

Влад Тенев отвръща на обвиненията на SEC

Главният изпълнителен директор на компанията за търговия Robinhood се противопостави на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) след получаването на “Wells Notice”, официално уведомление за предстоящи действия по правоприлагане от регулатора.

08.05.2024 14:30 1 мин. четене

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

08.05.2024 5:00 1 мин. четене

Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

07.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.