НАЧАЛО Алткойни

Блокчейнът на Stellar се срина за два часа

18.05.2019 11:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейнът на Stellar се срина за два часа

Блокчейнът на Stellar претърпя "каскаден провал" (cascading failure) на 15-ти май, който спря сделките за около два часа.

“Това, което всъщност се случи, беше, че критична маса от възлите се срина, причинявайки каскаден провал и така цялата мрежа падна, но защото не се използва често, малцина са забелязали”, пише Суонсън, ръководител на изследванията в технологичната фирма Post Oak Labs.


Сриването беше потвърдено от представител на фондация Stellar в Reddit публикация. Според услугите за мониторинг на мрежата, блокчейнът се връща към нормалното си състояние.

Експертите по киберсигурност проследяват проблема на Stellar с въпросните технически затруднения, които се случват поради явната му зависимост от малка група от участниците в мрежата, които валидират транзакции.

“[…] Ако два централизирани възела не могат да получат или изпратят никакво съобщение поради DDoS, тогава всички възли в Stellar мрежата ще бъдат блокирани и не могат да преминат към следващата стъпка в процеса на консенсуса”, гласи бялата хартия на проекта.

Главният учен от Stellar и професорът от Станфорд Дейвид Мазиер се съгласи, че това е проблем, особено по отношение на децентрализацията (или очевидната липса на такава).

“До степента, в която Stellar е централизирана, въпросът е дали валидаторите в центъра на мрежата действително отразяват най-важните котви и обмени”, пише той в блог публикация. “В момента това е слабо място в екосистемата на Stellar.”

В официален отговор от екипа за развитие на Stellar бяха обобщени причините за прекъсването.

“В 1:14 ч. по Тихоокеанско време, 15-ти май, мрежата на Stellar спря за 67 минути поради невъзможност да се постигне консенсус”, пише постът. “През това време не бяха затворени леджъри и не бяха обработени транзакции – всъщност Stellar просто спря.”

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този алткойн скоро може да достигне нов исторически рекорд на цената според топ анализатор

Експертът по криптовалути “il Capo of Crypto”, известен с типично песимистичната си позиция, наскоро обсъди разгледа ситуацията около лидера в сектора на смарт договорите – Етериум (ETH).

06.05.2024 18:30 1 мин. четене

Binance премахва тези 5 криптовалути от фючърсната си платформа

Binance Futures, подразделението за търговия с фючърси на крипто борсата Binance, представи оперативни корекции, които ще засегнат няколко безсрочни договора.

06.05.2024 17:00 2 мин. четене

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.