НАЧАЛО Финтех

Stargate Finance достигна $2 милиарда в обща заключена стойност

25.03.2022 10:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stargate Finance достигна $2 милиарда в обща заключена стойност

Stargate Finance, междуверижен протокол, предназначен да подпомага потребителите при прехвърляне на активи между различни блокчейн мрежи, е натрупал над $1.9 милиарда обща заключена стойност (TVL) за по-малко от седмица след стартирането.

Stargate се предлага на пазара като протокол за транспортиране на ликвидност, който позволява на потребителите да извършват транзакции на активи между веригите, предлагайки на потребителите на децентрализирано финансиране (DeFi) възможността да стейкват стейбълкойни в пулове, където те се изплащат в собствения токен на Stargate (STG).

Бързо нарастващият TVL вероятно се дължи на “до 26% APY”, които се предлагат за фарминг на стабилни монети.

С привличането на близо $2 милиарда в TVL към момента на писане, Stargate се утвърди като един от 10-те най-добри проекти за DeFi, според данни от DeFi Pulse.

Директорът на Alameda Research Сам Трабуко обяви на своите 150,000 последователи в Twitter, че компанията му е закупила всички налични токени на Stargate (STG), които бяха продадени на търг по време на стартирането на Stargate на 17-ти март.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Биткойн се връща над $43,000 – пазарната капитализация наближава $2 трилиона

Според LayerZero, протоколът, по който Stargate работи, 10% от общото предлагане на STG или 100 милиона токена, бяха продадени на търг за генериране на ликвидност в седемте блокчейна, на които Stargate стартира.

Протоколът LayerZero се продава като „протокол за оперативна съвместимост, който действително работи“.

Според публикация в блог от съоснователя и техническия директор на LayerZero Labs, Райън Зарик, протоколът Stargate решава нещо, известно като „Bridging Trilemma“, чрез използване на унифицирани ликвидни пулове между веригите, незабавна гарантирана окончателност на транзакциите и използване на собствени активи за междуверижен обмен.

Stargate планира да даде възможност на всеки потребител да прехвърля активи от един блокчейн в друг с една транзакция, като прескочи необходимостта от използване на сложни и заплетени методи като заключване, копаене и изгаряне, и изкупуване на активи.

Екипът на LayerZero също обяви, че са наели ‘Maki’, съосновател на SushiSwap, да ръководи бизнес развитието на Stargate.

В момента Stargate е на живо в седем основни вериги, включително Етериум, Polygon, Avalanche, BSC, Fantom, Optimism и Arbitrum. Екипът на LayerZero планира да добави поддръжка за други вериги като Solana, Terra и Cosmos.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.