НАЧАЛО Алткойни

EOS изгориха токени за $167 милиона

09.05.2019 16:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
EOS изгориха токени за $167 милиона

EOS реши да премахне завинаги над 34 милиона EOS токена на стойност $167 милиона от циркулиращото предлагане. Това огромно изгаряне е опит да се намали инфлацията на блокчейн от 5% на 1%.

Между 15 и 21 производители на блокове на EOS гласуваха на 31-ви юли 2018 година, за да изгорят 34 милиона бездействащи EOS токена от спестовната сметка на блокчейна.

Спестовна сметка е създадена през януари 2018 година, когато стартира EOS. Но сметката е неактивна в продължение на осем месеца, трупайки средства, които не се разпространяват. Почти 3.6 милиона EOS ($17 милиона) се издават и депозират в сметката eosio.savings на месечна база. А сумата нараства само поради инфлацията.

EOS блокчейна има 5% годишна инфлация. 4% от тази инфлация е депозирана в сметката на eosio.savings, докато 1% се пада на производителите на блокове.

Поради това бе издадена инициатива за премахване на инфлацията от 4% и запазване на инфлацията от 1% за производителите на блокове. Тя получи голяма подкрепа от общността. Процесът на гласуване ще приключи в края на май.

„Това голямо количество натрупани токени вече е прекалено голямо и ако продължаваме да му позволяваме да расте, то в крайна сметка ще се превърне във вектор за атака за мрежата“, според предложението.

На 7 май инициативата бе осъществена и 34,171,037 EOS бяха перманентно изгорени от циркулиращото предлагане. Това премахване обаче не пречи на предстоящите вноски за спестовната сметка, а инфлационните плащания ще продължат да се извършват до преминаване на гласуването за намаляване на инфлацията.

Чрез намаляване на общото циркулиращо предлагане, притежателите на EOS токен имат предимство. Това е така, защото всеки токен ще представлява по-висока стойност, тъй като ще има по-малко от тях.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Освен Solana, друг блокчейн изгрява на арената на меме криптовалутите

Според информацията са се появили доста спекулации около общностните монети на Avalanche (AVAX) през последните два месеца.

03.05.2024 1:30 2 мин. четене

Ръст в активността на мрежата Shiba Inu (SHIB) – крипто китовете прехвърлят големи количества-токени

Shiba Inu (SHIB) наскоро претърпя скок в активността на китовете, което показва значителни движения след спад на цената от над 10% през последните седем дни.

03.05.2024 0:30 1 мин. четене

Повишен интерес към фючърсите върху PEPE – цената отбеляза ръст от 14%

Известната меме криптовалута Pepe Coin претърпя забележителен скок в цената днес, който достигна над 14%

03.05.2024 0:00 2 мин. четене

Coinbase добавя 3 нови криптовалути за фючърсна търговия

Coinbase, една от най-големите борси за криптовалути, предизвика голямо вълнение на пазара днес с последното си съобщение.

02.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.