НАЧАЛО Алткойни

Какво стои зад скока на Етериум?

07.05.2019 20:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво стои зад скока на Етериум?

Етериум направи голям скок за кратко време, но защо?

Етериум се увеличи с около 10% през последните 24 часа след спекулации, че Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) може да е готова да одобри търговия с фючърси на ETH.

Втората криптовалута по пазарна капитализация в момента се търгува малко под 175 долара. Преди да се коригира, криптовалутата направи скок от 10% в рамките на последните 24 часа. Този скок настъпва на фона на докладите, че CFTC може да даде одобрение за ETH фючърсен търговски продукт.


В понеделник (6-ти май 2019 г.) висш служител на Комисията, който пожела да остане анонимен, разкри, че CFTC е отворена за идеята за одобряване на търговия с фючърси на ETH. Подобен ход би довел до търговия, която да бъде лесно достъпна за по-широката институционална търговска сфера в САЩ.

Коментирайки въпроса, анонимният източник каза:

Мисля, че ние (CFTC) можем да се чувстваме удобно с етерен дериват, който е под нашата юрисдикция. Ние не правим смели заявления; това, което правим, е да разглеждаме заявленията пред нас. Ако те (платформата за обмен на деривати) дойдат при нас с конкретен дериват, който отговаря на нашите изисквания, мисля, че той има добър шанс [да ни бъде позволено] да бъдат самосертифицирани.

Още през 2017, CFTC одобри Биткойн фючърсни договори, предлагани от CME и CBOE. Тези продукти за търговия с фючърси на BTC са уредени в брой.

ETH-фючърсите бяха обект на дискусия сред пазарните коментатори. Отначало липсата на консенсус относно това дали Етериум  може да се счита за секюрити токен доведе до известно забавяне.

В средата на 2018 г. американската Комисия за ценни книжа и борси (SEC) заяви, че ETH не се смята за ценна книга.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цените на меме криптовалутите се сриват, следвайки спада на пазара

При значителен спад за крипто пазара, меме монети като DOGE, SHIB и PEPE претърпяха значителни спадове в цените на 1 май, което засили опасенията сред търговците и инвеститорите в световен мащаб.

02.05.2024 1:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP през месец май

На фона на по-широкия спад на крипто пазара, XRP също отбеляза понижения на различните си графики, като проби нивото на подкрепа от $0.50.

02.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е на ръба на катастрофален срив – ето защо

В момента Shiba Inu се люлее на ръба на потенциален спад на фона на задаващ се натиск за продажба, който заплашва да тласне стойността му под $0.00001.

01.05.2024 23:00 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.