НАЧАЛО Други

Задължават Bitfinex да докажат връзката си с Tether

07.05.2019 9:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Задължават Bitfinex да докажат връзката си с Tether

Главният прокурор на щата Ню Йорк (NYAG), Летиша Джеймс поиска разкриването на документи, свързани с предполагаема сделка, извършена между борсата за криптовалути Bitfinex и стейбълкойн оператора Tether.

Меморандумът на NYAG беше подаден на 3-ти май.


Меморандумът изисква по-голяма прозрачност и се претендира „че Bitfinex и Tether са заблудили клиентите си и инвеститорите“. В изявлението се обяснява и защо Кабинетът на главния прокурор смята, че е необходимо да поискат тези документи:

Въпреки че това и други несъответствия не променят основните въпроси в този случай, те само повишават необходимостта на кабинета на главния прокурор за получаване на документи и информация навреме, организирани, така че Кабинета да може да разбере какво се е случило и какво се случва в тези компании.

Документът също така отбелязва, че властите са „подготвили строго разпореждане, за да запазят статуквото и да попречат на респондентите да разпръснат допълнително паричните резерви, за които се предполага, че oбезпечават Tether, до приключване на разследването.

NYAG също така заявява, че текущият случай не попречи на Bitfinex и Tether да продължат „да управляват бизнеса си в нормален ход, както са продължили да правят след разпореждането.

В края на април NYAG твърдеше, че Bitfinex са загубили $850 милиона и впоследствие са използвали средствата от свързаната фирма Tether, за да прикрият дефицита.

Скоро след това, Tether и Bitfinex отговориха на обвиненията с изявление, в което се твърди, че съдебните документи, подадени от Кабинета на главния прокурор на Ню Йорк, са „пълни с фалшиви твърдения“.

Преди тва дни имаше доклад за документи, издадени от акционер на Bitfinex, които потвърждават, че борсата планира първично предлагане на новия си токен LEO за близо $1 милиард.

По-рано тази седмица обвинителен акт срещу двама души разкри очевидна връзка със сенчестите банкови услуги, които бяха използвани от крипто борсите Bitfinex и QuadrigaCX.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.